A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/franjo-komarica-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Franjo Komarica pozvao Hrvatsku da podupre povratak Hrvata u BiH | Politika+
Hrvatska

BIH: Franjo Komarica pozvao Hrvatsku da podupre povratak Hrvata u BiH

'Upoznao konzulicu Jevak s dramatičnim činjenicama s kojima se susreću domaći Hrvati.'

Piše: PolitikaPlus

Biskup banjolučki msgr. Franjo Komarica pozvao je u ponedjeljak u razgovoru s generalnom konzulicom RH u Banjoj Luci Dunjom Jevak vlasti Republike Hrvatske da konkretno pomognu povratak i opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Kako je priopćeno iz Tiskovne agencije Banjolučke biskupije (TABB), biskup Komarica je upoznao konzulicu Jevak s "dramatičnim činjenicama s kojima se susreću domaći Hrvati, kao i s mogućnostima da Vlada Republike Hrvatske učinkovitije pruži prijeko potrebna politička, pravna i materijalna rješenja".

"Dodao je da mu je poznato da je državno vodstvo RH obećalo i predstavnicima Svete Stolice veću i učinkovitiju pomoć Hrvatima iz BiH koji su doista u teškoj situaciji boreći se godinama za svoju budućnost u rodnome kraju", navodi TABB.

Sugovornici su razmijenili stajališta te zajednički ocijenili da Hrvati koji žive u Banjoj Luci i okolici imaju problema da se vrate u svoj rodni.

Zajednički su utvrdili da se ti ljudi žale da se nemaju komu obratiti od lokalnih političkih dužnosnika, te najčešće dolaze tražiti pomoć pravnu ili materijalnu u crkvene institucije ili u generalni konzulat Republike Hrvatske.

Komarica i Jevak su razgovarali i o potrebi da se prognani Hrvati bolje upoznaju kako se prijaviti na javni poziv za pomoć u obnovi njihovih porušenih domova u sklopu regionalnog programa zbrinjavanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TABB, BANJA LUKA, FRANJO KOMARICA, DUNJA JEVAK