A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poplava-vrece-s-pijeskom-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Poplava u Karlovcu: Zbog izlijevanja Mrežnice vreće s pijeskom | Politika+
Hrvatska

TRI RIJEKE: Poplava u Karlovcu: Zbog izlijevanja Mrežnice vreće s pijeskom

Biljana Željeznjak: Očekuje se da će maksimalni vodostaj Kupe biti 780 do 790 centimetara, 20-ak centimetara ispod onoga 2011.

Piše: PolitikaPlus


ŽELJEZNJAK SMATRA DA NEMA MJESTA VEĆOJ ZABRINUTOSTI JER JE U PROSINCU 2011. GODINE MAKSIMALNI VODOSTAJ NA KUPI U KARLOVCU BIO ČAK 809 CENTIMETARA, ZNAČI, MAKSIMALNO OČEKIVANI VODOSTAJ U POPODNEVNIM SATIMA BIT ĆE DVADESETAK CENTIMETARA NIŽI.

Zbog izlijevanja Mrežnice, vatrogasci u karlovačkim naseljima Mostanje i Logorište postavljaju vreće s pijeskom ispred desetak ugroženih kuća ne bi li preusmjerili vodu, rekao je zapovjednik karlovačke Javne vatrogasne postrojbe Robert Hranilović.

Vreća ima dovoljno, kao i čamaca i pomoći vatrogasaca više Dobrovoljnih vatrogasnih društava, rekao je Hranilović.

Stožer za zaštitu i spašavanje Karlovačke županije zatražio je od cestarskih službi da bolje obilježe koje su prometnice zatvorene zbog poplave.

Prema mišljenju pročelnika Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martina Barića potrebno je dodatno angažirati snage jedinica lokalne samouprave na području općina Vojnić i Krnjak, da bi se pomoglo starijem stanovništvu kojem je zbog snijega u proteklim danima bilo nemoguće pružiti potrebnu skrb.

Barić je pohvalio dosadašnji angažman službi Crvenog križa, HGSS-a i Hrvatske kopnene vojske na prostoru Slunja. Tamo će vojna inženjerija ostati na terenu do 24. siječnja, dogovoreno je.

Zbog obilnih oborina i naglog topljenja snijega tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana nabujale su rijeke i ostali vodotoci. Voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Karlovcu Biljana Željeznjak izvjestila Stožer da je vodostaj Kupe u Karlovcu oko podneva bio 780 centimetara, a da se maksimalno očekuje 780 do 790 centimetara.

Željeznjak smatra da nema mjesta većoj zabrinutosti jer je u prosincu 2011. godine maksimalni vodostaj na Kupi u Karlovcu bio čak 809 centimetara, znači maksimalno očekivani vodostaj u popodnevnim satima bit će dvadesetak centimetara niži.

Zaključak Stožera je da su na području Karlovačke županije sve službe u punoj pripravnosti, te da se ne očekuju veći problemi ni u zaštiti od poplave, ni u saniranju nastalih posljedica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Biljana Željeznjak, mrežnica, kupa, karlovac