A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I/ivo-josipovic-151.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Ivo Josipović: Zaduživanje će biti teže, Vlada mora što prije izaći s novim mjerama | Politika+
Mojbiz

PORUKA PREDSJEDNIKA: VIDEO Ivo Josipović: Zaduživanje će biti teže, Vlada mora što prije izaći s novim mjerama

Smanjivanje rejtinga dovest će do težeg zaduživanja države.

Piše: Branko Čović
Apsolutno to nije dobro, bit će teže zaduživanje Hrvatske, ali i ostalog stanovništva, rekao je predsjednik Josipović te istaknuo kako je potrebno da Vlada izađe sa novim mjerama.

Snižavanje kreditnog rejtinga na već tradicionalnom druženju s građanima komentirao je i predsjednik države Ivo Josipović.

 

- Apsolutno to nije dobro, bit će teže zaduživanje Hrvatske, ali i ostalog stanovništva, rekao je predsjednik Josipović te istaknuo kako je potrebno da Vlada izađe sa novim mjerama.

 

Predsjednik  Josipović posebno je  naglasio da u ovoj situaciji svakako treba paziti da socijalno najugroženiji budu zaštićeni.

 

Upitan hoće li se sastati sa svojim gospodarskim savjetnicima zbog novonastale situacije, Josipović je rekao da se redovito održavaju konzultacije te da će se razgovarati i o padu kreditnog rejtinga.

 

Josipović je komentirao i istup svog Savjetnik za gospodarstvo, Borisa  Cote, na financijskom sastanku ekonomskih i gospodarskih stručnjaka koji je, kritizirao Vladu, poručivši da u Hrvatskoj i dalje imamo situaciju 'obećaj, ništa te ne košta'. Cota je upozorio kako su ekonomske prognoze Vlade i HNB-a za 2013. godinu jako različite te da Vlada prognozira čak 6 puta veći rast. To je kao da ne živimo u istoj državi, smatra Cota.

 

- Ako na stranu stavimo sam izričaj, ja se u načelu slažem s time, istaknuo je predsjednik te još jednom ponovio kako Vlada mora poduzeti nove mjere.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednik države, reiting, kreditni rejting, ivo Josipović