Zagreb

ZAGREBAČKI VELESAJAM: Božićni sajam braniteljskih Udruga i Zadruga od 14. do 23. prosinca

Posjetitelji sajma, koji će se održati u paviljonima 8a, 9 i 11a Zagrebačkog velesajma, moći će uživati u prezentacijama tradicionalnih zanata te kupiti domaće proizvode članova braniteljskih te ostalih udruga i zadruga.

Piše: PolitikaPlus

Božićni sajam braniteljskih Udruga i Zadruga, koji će okupiti 100 izlagača iz cijele Hrvatske s nakanom povezivanja braniteljskih udruga i zadruga, održat će se od 14. do 23. prosinca na Zagrebačkom velesajmu (ZV), najavili su danas organizatori.

Posjetitelji sajma, koji će se održati u paviljonima 8a, 9 i 11a Zagrebačkog velesajma, moći će uživati u prezentacijama tradicionalnih zanata te kupiti domaće proizvode članova braniteljskih te ostalih udruga i zadruga.

Osim braniteljskih udruga i zadruga, sajam je otvoren za nastup civilnih obiteljskih i poljoprivrednih gospodarstava, starih zanata, nakladništva te drugih zabavnih i stručnih popratnih aktivnosti, rekao je na konferenciji za novinare na ZV-u voditelj sajma iz Udruge branitelja ZV Krešimir Erceg.

Erceg je iz programa sajma istaknuo radionice i izložbe, među kojima onu čipkarskog društva Danica Bresler iz Lepoglave, kreativne udruge "Feniks" iz Zagreba, čiji će članovi ukrašavati kuglice za bor u artičoka tehnici.

Najavio je i nastupe i prezentacije proizvođača maslinovog ulja i proizvoda od maslina te predstavljanje kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, BiH i Subotice.

Za vrijeme trajanja sajma svoju knjigu na temu Domovinskog rata "Da se ne zaboravi" predstavit će predsjednik Udruge branitelja invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), Mladen Pavković, a održat će se i promocija knjige "Oko svijeta" Petra Rikića.

Tijekom sajma franjevac pater Zvjezdan Linić održat će predavanje "Božić - ima nade", 18. prosinca, u Kongresnoj dvorani ZV-a. Predavanje je o poteškoćama koje muče hrvatske građane uslijed teške gospodarske krize, a - kako je naglasio pater Linić - blagdan Božića navješta novu radost, oslobođenje od straha i mir.

Goran Kožić iz Udruge branitelja Domovinskog rata ZV istaknuo je kako je plan te udruge na Zagrebačkom velesajmu izgraditi spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, jer je ZV bio najveći logistički i mobilizacijski centar središnje Hrvataske.

Predsjednik zagrebačke HVIDRA-e Mirko Ljubičić podržao je održavanje božićnog sajma izrazivši nadu da će iduće godine okupiti još veći broj izlagača,

Sajam će se održati od 14. do 23. prosinca od 14 do 22 sata, a ulaz je besplatan.

Sajam organizira ZV u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata ZV i HKUD Željezničar iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH i Grada Zagreba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREBAČKI VELESAJAM, Božićni sajam braniteljskih Udruga i Zadruga