Hrvatska

OPOVRGAVA: Silvano Hrelja: Priče o krizi koalicije su 'bura u čaši vode'!

'Svatko ima pravo na svoj stav, a priča o krizi vlasti je samo bura u čaši vode i šuplja priča.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja rekao je danas novinarima u Puli kako ta stranka porez na nekretnine smatra dobrom podlogom za stvaranje kvalitetnijeg poreznog sustava i kako ima dovoljno vremena reagirati ako uoči nedostatke u tom zakonskom prijedlogu.

Osvrnuvši se na tvrdnje da je zbog neslaganja oko tog poreza kolacijska vlast u krizi, Hrelja je rekao da se u ovom slučaju ne može govoriti o krizi vlasti već o "spletu nesretnih okolnosti" te kako ubuduće treba češće razgovarati o strateškim potezima.

Svatko ima pravo na svoj stav, a priča o krizi vlasti je samo "bura u čaši vode i šuplja priča", rekao je novinarima, kojima je dao izjavu danas u prostorijama stranke u Puli,.

"Svjesni smo činjenice da su građani protiv bilo kakvog uvođenja poreza, no mi nismo takvi da svaki prijedlog dočekujemo na nož, jer on ipak dolazi iz redova naše koalicije," rekao je i dodao kako su u HSU s velikom pozornošću čekali prijedlog zakona o porezu na nekretnine jer su se najviše pribojavali mogućeg opterećenja za umirovljenike.

Porez na nekretnine mora se uskladiti s europskim poreznim sustavom i Hrvatska stranka umirovljenika nije nikada ustvrdila kako je protiv uvođenja toga poreza, rekao je.

"Mi u HSU nemamo informaciju iz užeg kabineta i stoga se ne možemo svrstavati niti na jednu niti na drugu stranu. To nije naš stil, ali sve je to razumljivo i opravdano imajući u vidu prošlotjedna događanja kada nije bilo vremena ni prostora za razgovor," rekao je Silvano Hrelja. "Slažem se da je komunikacija neophodna i stoga smatram kako u budućnosti moramo češće sjesti i razgovarati o strateškim potezima," zaključio je Hrelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsu, silvano hrelja, koalicija