A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-pisci-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatsko društvo pisaca obilježilo jubilarnih deset godina | Politika+
Kultura

OBLJETNICA: Hrvatsko društvo pisaca obilježilo jubilarnih deset godina

Nakon uvodnih izlaganja pjesnici su čitali svoje pjesme, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su Rade Šerbedžija i Livio Morosin.

Piše: PolitikaPlus

Deseta obljetnica Hrvatskog društva pisaca obilježena je večeras u sjedištu u vili Arko u Zagrebu.

Bivši predsjednik Hrvatskoga društva pisaca Velimir Visković podsjetio je na vrijeme osnivanja. Rekao je kako su Društvo osnovali nakon "besramnog vrijeđanja" Sibile Petlevski zbog nacionalnog podrijetla

Bivši predsjednik Hrvatskoga društva pisaca Velimir Visković podsjetio je na vrijeme osnivanja. Rekao je kako su Društvo osnovali nakon "besramnog vrijeđanja" Sibile Petlevski zbog nacionalnog podrijetla njezina oca te monolitnosti Društva hrvatskih književnika koje je, kazao je, do danas ostalo takvo.

Visković je dodao kako ih je tada finacijski podupro Emil Tedeschi i njegova Atlantik grupa, a poslije su, kazao je, dobili 20-tak tisuća kuna od tadašnjeg ministra kulture Antuna Vujića. Dodao je da su u početku bili podstanari u Institutu Vlado Gotovac te poslije dobili jednu sobu u današnjem prostoru u Basaričekovoj ulici.

Na Osnivačkoj skupštini bilo je 86 članova, a danas nas je 245, rekao je i dodao kako godišnje primaju između 100 i 150 zahtjeva za članstvo.

Visković je istaknuo kako Društvo organizira više od 50 programa godišnje, među kojima su, rekao je, veliki međunarodni književni festivali, programi međunarodne i književne suradnje, izdavanje književnih časopisa kao što su Europski glasnik, Poezija, Tvrđa, Književna republika, izdavanje knjiga, organiziranje tibina, skupova i simpozija.

Nakon uvodnih izlaganja pjesnici su čitali svoje pjesme, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su Rade Šerbedžija i Livio Morosin.

Osnivačka skupština Hrvatskog društva pisaca održana je 19. listopada 2002. godine. Za prvog predsjednika izabran je bio predsjednik Inicijativnog odbora Velimir Visković, za potpredsjednike Zoran Ferić i Nenad Popović, a za tajnika Miloš Đurđević. Na predsjedničku dužnost 2011. godine izabran je Nikola Petković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

obljetnica, društvo, pisci