A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/exit-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Srbija će ukinuti potporu poznatom glazbenom festivalu 'Exit'? | Politika+
Kultura

PROBLEMI: Srbija će ukinuti potporu poznatom glazbenom festivalu 'Exit'?

Ministarstvo financija u srijedu je najavilo da će u cilju štednje mnogi projekti u narednom razdoblju biti "skinuti s državnih jasli", a među njima je i glazbeni festival "Exit".

Piše: PolitikaPlus

Jedan od osnivača najvećeg regionalnog glazbenog festivala "Exit" Bojan Bošković podnio je ostavku na mjestu generalnog menadžera ove manifestacije, dan poslije vijesti o ukidanju državne potpore "Exitu", prenijeli su u četvrtak vojvođanski mediji, dok u novosadskoj gradskoj upravi takvu informaciju demantiraju.

Ministarstvo financija u srijedu je najavilo da će u cilju štednje mnogi projekti u narednom razdoblju biti "skinuti s državnih jasli", a među njima je i glazbeni festival "Exit".

Bošković tvrdi da održavanje festivala bez pomoći države nije moguće. Prema njegovim riječima, "pogubno je što država ne cijeni ono što je Exit do danas uradio za imidž Srbije".

"Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svijet govori već godinama. Doveli smo više turista nego što je bilo tko mogao sanjati. Promijenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sad nas nitko nije ni nazvao da porazgovaramo. Da nas, recimo, pita: OK, ako vam ukinemo pomoć, kako ćete?", rekao je Bošković za novosadski Radio 021. Prema Boškovićevim riječima, odluka Ministarstva da ne dodijeli novac Exitu je čisto politička.

S druge strane, ostali dio tima festivala "Exit" ističe kako nisu dobili službenu potvrdu o ukidanju državne potpore festivalu te da vodstvo ove manifestacije traži novoga menadžera.

Gradonačelnik Novoga Sada Miloš Vučević, dužnosnik Srpske napredne stranke, izjavio je da će grad i država nastaviti suradnju s "Exitom" ustvrdivši da je to "jedan od najprepoznatljivijih brendova ne samo Novog Sada, već i Srbije". Dodao je da je potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića dobio uvjeravanja da će i druga republička tijela podržati festival tako da će Exit imati podršku i na državnoj razini.

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, "Exit" je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih muzičkih događaja u jugoistočnoj Europi, na kojemu nastupaju najpoznatiji svjetski bendovi i izvođači.

Tijekom četiri dana trajanja festival posjeti oko 200.000 gledatelja iz regije ali i zemalja EU.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, exit