A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hep-106.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dražen Barišić: Vlada Zorana Milanovića provodi harač nad hrvatskim narodom | Politika+
Energetika

REAKCIJE: Dražen Barišić: Vlada Zorana Milanovića provodi harač nad hrvatskim narodom

Novim zakonima Vlada puni HEP-ove proračunske rupe

Piše: PolitikaPlus

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić smatra kako je stupanjem na snagu novog Zakona o energiji i Zakona o regulaciji energetskih djelatnosti, kojima se donošenje cijena ili tarifa prenosi na HERA-u, Vlada postigla svoj cilj, punjenje HEP-ovih proračunskih rupa na teret Velikogoričana.

 

"U nekoliko sam navrata istaknuo da je poskupljenje za Veliku Goricu neopravdano i nepravedno u odnosu na druge gradove, jer je i sada cijena koju plaćaju Goričani veća od one koju plaćaju stanovnici Zagreba ili Siska"

"Nažalost, već je postala uobičajena praksa da SDP-ova Vlada sve probleme s kojima se suočava rješava na račun građana - od povećanja stope PDV-a, poskupljenja struje, sada grijanja, a i uvođenjem novih poreznih nameta. Jednom riječju, Vlada Zorana Milanovića provodi harač nad hrvatskim narodom", navodi gradonačelnik Barišić u priopćenju u povodu stupanja na snagu tih zakona i najavama novog zahtjeva za poskupljenjem grijanja.

"Ovim putem još jednom javno osuđujem neopravdani zahtjev i preveliko poskupljenje koje će pogoditi Velikogoričane. U nekoliko sam navrata istaknuo da je poskupljenje za Veliku Goricu neopravdano i nepravedno u odnosu na druge gradove, jer je i sada cijena koju plaćaju Goričani veća od one koju plaćaju stanovnici Zagreba ili Siska", kaže Barišić.

"Uz već poznate zahtjeve koje kao Grad šaljemo prema HEP-u, a odnose se na ujednačavanju cijena u Velikoj Gorici s cijenama u Zagrebu i Sisku, na smanjenje cijene kWh energije s 20 na 12 lipa, te na smanjenje cijene Kw snage s 14,42 kune na 11,13 kuna, kao i u Zagrebu, od HEP-a ću tražiti i smanjenje tzv. instalirane snage koja je u Velikoj Gorici neopravdano previsoka i ne odgovara stvarnoj instaliranoj snazi. Dodatno ću tražiti i sudjelovanje u financiranju razdjelnika topline za sve stanare stambenih zgrada", navodi Barišić u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ELEKTRIČNA ENERGIJA, HERA, VELIKA GORICA, DRAŽEN BARIŠIĆ, HEP, GRIJANJE