A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-mala-scena-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U kazalištu Mala scena financijska kontrola zbog nepravilnosti | Politika+
Zagreb

PROBLEMI: U kazalištu Mala scena financijska kontrola zbog nepravilnosti

Sa žaljenjem moraju ustvrditi da traženu dokumentaciju iz kazališta Mala scena nisu primili ni pola godine nakon svoga traženja.

Piše: PolitikaPlus

Financijska kontrola poslovanja zagrebačkog kazališta Mala scena proširena je na 2009. i 2010. godinu, nakon što su uočene nepravilnosti u trošenju proračunskog novca u 2011. godini te nakon nekoliko prijava o nenamjenskom trošenju sredstava u tom kazalištu, izvijestio je u priopćenju zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Time je Gradski ured odgovorio ravnateljici Male scene Vitomiri Lončar koja se u pismu javnosti danas požalila na postupak prema svom kazalištu te zatražila pokretanje nadzora nad gradskim uredom.

Sa žaljenjem, kažu u Uredu, moraju ustvrditi da traženu dokumentaciju iz kazališta Mala scena nisu primili ni pola godine nakon svoga traženja.

Osvrću se i na tvrdnju ravnateljice Vitomire Lončar da joj je jedna od djelatnica ureda, zadužena za kazališnu djelatnost, potvrdila da su izvještaji Male scene zaprimljeni i da na njih nije bilo primjedbi te ističu kako je prozvana djelatnica zadužena za programe, a ne za financijsku kontrolu.

Odgovarajući na prozivke iz Male scene, iz gradskog ureda podsjećaju kako je kontrola trošenja proračunskih sredstava jedna od temeljnih zakonskih obveza Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, te je, kažu, uobičajeno i ispravno da Ured od proračunskih korisnika traži i dodatnu dokumentaciju i dokaze o namjenskom trošenju sredstava.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

financije, mala scena, kazalište