A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

33. Zagrebački književni razgovori održat će se od 4. do 7. listopada | Politika+
Zagreb

KNJIŽEVNOST: 33. Zagrebački književni razgovori održat će se od 4. do 7. listopada

Sudionici dolaze iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Belgije, Grčke, Bugarske, Makedonije i Hrvatske.

Piše: PolitikaPlus

Ovogodišnji, 33. zagrebački književni razgovori koje organizira Društvo hrvatskih književnika (DHK) održat će se od 4. do 7. listopada u Zagrebu, a središnja tema je "Književnost u drugom jeziku".

Tema obuhvaća širok spektar uvida i iskustava kao što su život pisca i njegovih djela u drugom jeziku i kulturi, prevođenje i prevodilaštvo, recepcija, interpretacija, valorizacija književnih djela prevedenih s drugih jezika, utjecaj takvih djela na domicilnu književnost i pitanje uzajamnog prožimanja, prevedena djela kao nadahnuće, uzor ili okosnica "škole (žanra i stila) pisanja", sudbina pisaca koji stvaraju u nekoj jezičnoj sredini koja nije njihova materinja, odnosno tema raznojezičnosti/višejezičnosti, financiranje tiskanja i popularizacije prevedenih djela, marketing i autorska prava, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika.

Sudionici ovogodišnjih Zagrebačkih književnih razgovora dolaze iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Belgije, Grčke, Bugarske, Makedonije i Hrvatske.

Tijekom višegodišnje tradicije Zagrebački književni razgovori su ugostili više od 1000 književnika, prevoditelja, jezikoslovaca, književnih kritičara i kulturologa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Društvo hrvatskih književnika, Zagrebački književni razgovori, dhk