A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branko-grcic-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Grčić: Regionalna preraspodjela je učinjena, treba vidjeti što dalje | Politika+
Zagreb

SAJAM ŽUPANIJA: Grčić: Regionalna preraspodjela je učinjena, treba vidjeti što dalje

'Regionalna preraspodjela je učinjena, dvije regije postoje, to je konačna odluka.'

Piše: Vanja Vučković

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i minstar poljoprivrede Tvrtko Jakovina otvorenje  Sajma županija na Zagrebačkom Velesajmu iskoristili su i kako bi konačno sjeli za stol sa županima  i riješili pitanja oko negodovanja radi nove regionalne preraspodjele Hrvatske.
 

GRČIĆ: Razgovarali smo o puno tema, od regionalnog usoroj, teritorijalnog ustroja i poljoprivrede. Poruka županima od strane Vlade je jasna: suradnja, suradnja, suradnja

- Razgovarali smo o puno tema, od regionalnog ustroj, teritorijalnog ustroja i poljoprivrede. Poruka županima od strane Vlade je jasna: suradnja, suradnja, suradnja. Razmjena informacija o svemu što se događa u državi - rekao je ministar Grčić.
 
Upravo suradnje ii razmjena informacija do sada nije bilo, tvrdili su župani i optuživali Vladu da se podjela regija odvila se u tajnosti. Nakon sastanka s ministrima, izrazili su zadovoljstvo i  nadu da će se u budućnosti odnos promijeniti.
 
- Do sad je bila loša komunikacija i malo razgovora, ovo sastanak potvrđuje da smo ovaj razgovor trebali voditi i prije. Regionalna preraspodjela je učinjena, dvije regije postoje, to je konačna odluka. Sada smo razgovarali kako pomoći nerazvijenim zemljama, kako smanjiti ovu razliku u razvijenosti. Zadovoljnan sam najavom potpredsjednika Vlade Grčića i ministra Jakovine da ćemo ubuduće raditi partnerski i da će se ovi sastanci održavati mjesečno ili čak dvomjesečno - rekao je Božo Galić, predsjednik Hrvatske zajednice županija.
 
- Važno je da smo održali ovaj sastanak, kvalitetno smo porazgovarali i predstavili naše planove i program. Osam je mjeseci prije lokalnih izbora, bilo je malo disonantnih tonova, no sredstava će biti, stalo nam je i  vodit ćemo računa o ravnomjernom razvoju svih regija - rekao je ministar poljoprivrede Tvrtko Jakovina.
 
Realni problem, isticali su iz Vlade i prije je nepripremljenost nekih županija na izradu kvalitetnih projekata koji će povući sredstva iz EU fondova.
 
- Ono što nas čeka je polovičan start upravo radi nepripremljenosti projekata, zbog čega ćemo iz Vlade vršiti dodatne pritiske i na državne institucije i osobito lokalne i regionalne  samouprave kako bi izrada projekata bila efikasnija - poručio je Grčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, zagrebački velesajam, branko grčić