Crna kronika

BEOGRAD: Misa za srpske civile stradale u Medačkom džepu održana skupa s misom četničkom vojvodi!

Nosili majice sa slikom Draže Mihajlovića i natpisima kraljevina Srbija, Ravnogorski pokret...

Piše: PolitikaPlus/Hina
Nosili majice sa slikom četničkog vođe Draže Mihajlovića i natpisima - Ravnogorski pokret, kraljevina Srbija, Kosovo je obraz Srbije...

Misa za srpske civile stradale prije 19 godina u Medačkom džepu kod Gospića, održana je u nedjelju u Crkvi Svetog Marka u Beogradu skupa s misom četničkom vojvodi Momčilu Đujiću.

Misi je nazočio i vođa u Srbiji nedavno zabranjenog ekstremno desnog pokreta "Obraz" Mladen Obradović , te štovatelji popa Đujića.

Oni su na nosili majice sa slikom četničkog vođe Draže Mihajlovića i natpisima - Ravnogorski pokret, kraljevina Srbija, Kosovo je obraz Srbije...

U priopćenju za medije u povodu mise, navodi se kako je "u akciji hrvatske vojske na Medak, od 1. do 17. rujna 1993. godine, ubijeno je 88 Srba - 36 civila, 46 vojnika i šest policajaca".

Po završenoj akciji, kako je u priopćenju naveo Dokumentacijski centar Veritas, "hrvatska vojska predala je srpskoj strani 52 leša, dok je UNPROFOR iz izravne borbe izvukao još 18 leševa, od kojih je većina bila izmasakrirana i zapaljena. Tijekom 2000. godine nađeno je 11 leševa u septičkoj jami".

Beogradski mediji navode da je pop Đjujić (1907. - 1999.) tijekom Drugog svjetskog rata bio na čelu Dinarske četničke divizije, a pred kraj rata je pobjegao iz zemlje i do smrti živio u SAD-u. On je 1946. godine je proglašen za ratnog zločinca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOMOVINSKI RAT, SRPSKI CIVILI, GOSPIĆ, ČETNIČKI VOJVODA, SRBIJA