A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nenad-bakic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bakić: Svijet je sve bolje mjesto za čovjeka, banke su veličanstven izum | Politika+
Mojbiz

NEDJELJOM U DVA: Bakić: Svijet je sve bolje mjesto za čovjeka, banke su veličanstven izum

Bakić je, među ostalim, rekao kako je zadovoljan radom Vlade, a osobito ministrom financija Slavkom Linićem.

FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus

Svijet je sve bolje mjesto za čovjeka. Banke su veličanstven izum, izjavio je financijski stručnjak i analitičara Nenad Bakić gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.

 

Istaknuo je kako je u Hrvatskoj problem što trošimo više nego stvaramo, a to je dugoročno neodrživo. Bakić pretpostavlja da ćemo upravo zbog toga u slijedeće dvije do tri godine živjeti loše. 

Bakić je, među ostalim, rekao kako je zadovoljan radom Vlade, a osobito ministrom financija Slavkom Linićem. Svoj zadatak, a to je stabilizacija financija, dobro je odradio.

I za njega je iznenađenje Fitchova ocjena izgleda za Hrvatsku i zadržavanje rejtinga . Prema njegovom mišljenju, to govori da još nemamo prave rezultate Vlade, a veoma optimistično ih očekuje.

 

Istaknuo je kako je u Hrvatskoj problem što trošimo više nego stvaramo, a to je dugoročno neodrživo. Bakić pretpostavlja da ćemo upravo zbog toga u slijedeće dvije do tri godine živjeti loše.

- Mala smo zemlja sa atributima velike zemlje. Porezi će uvijek biti srazmjerno veći. Morat ćemo biti produktivniji ili imati manje plaće da bi mogli održavati državu, mišljenja je Bakić.

On je također ustvrdio da je dio hrvatskog suvereniteta izgubljen ekonomskom politikom. A najnoviji potez Vlade - monetizaciju hrvatskih autocesta smatra jako dobrim potezom, javlja HRT.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

banke, nenad bakić, slavko linić, fitch, nedjaljom u dva