A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/dijete.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nakon moždanog udara prohodao oponašajući jednogodišnju kći | Politika+
Zdravlje

MEDIJI: Nakon moždanog udara prohodao oponašajući jednogodišnju kći

kontakt s njegovom kćerkom koja je u međuvremenu napunila gotovo godinu dana napravio je čudo, potaknuvši ga na krajnje učinkovitu rehabilitacijsku terapiju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mark Ellis, 24-godišnji Englez, ponovno je prohodao i progovorio oponašujući zvukove i kretnje svoje kćeri Lole-Rose rođene dva tjedna nakon što je doživio težak moždani udar uslijed kojega je ostao potpuno paraliziran, izvijestili su britanski mediji.

Ubrzo nakon rođenja djevojčice Mark je počeo patiti od migrena i naposljetku doživio moždani udar. Liječnici su ga neko vrijeme održavali u stanju inducirane kome no supruzi Amy nisu davali nikakvu nadu. Kada se probudio rekli su joj da će zauvijek ostati zarobljenik "locked-in" sindroma, odnosno stanja u kojem je mozak potpuno budan i svjestan ali je tijelo paralizirano. Mark je uspijevao micati samo očima kojima je odgovarao s "da" ili "ne".

No kontakt s njegovom kćerkom koja je u međuvremenu napunila gotovo godinu dana napravio je čudo, potaknuvši ga na krajnje učinkovitu rehabilitacijsku terapiju. Čim je malena učinila prve korake u tome je uspio i njen tata oponašujući njene pokrete a isto se dogodilo i s riječima koje bi izgovorio nakon što je tjednima nastojao oponašati glasove Lole-Rose. "Sada zajedno koriste igračke, knjige, igre i iPad kako bi naučili komunicirati sa svijetom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

scena