A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/krokodil-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Spašen četiri i pol metra dug i pola tone težak krokodil 'Hollande' | Politika+
Scena

PREBAČEN: Spašen četiri i pol metra dug i pola tone težak krokodil 'Hollande'

Sirota životinja je preživljavala u bazenu s prljavom i onečišćenom vodom, uz vreće za smeće i plastične boce. U pokušaju da probije metalnu ogradu izgubio je sve zube.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Četiri i pol metra dug, pola tone težak i bez ijednog zuba, krokodil nazvan "Hollande" u čast francuskog predsjednika, koji je jedva živ boravio u zoološkom vrtu na Borneu, prebačen je u utočište duboko u džungli, 300 kilometara od svog prvotnog prebivališta.

Krokodil je bio osuđen na sigurnu smrt u zoološkom vrtu Tangkiling, u indonezijskom dijelu otoka Borneo. Sirota životinja je preživljavala u bazenu s prljavom i onečišćenom vodom, uz vreće za smeće i plastične boce. U pokušaju da probije metalnu ogradu izgubio je sve zube.

Na Borneu su niknuli brojni zoološki vrtovi za prihvat i smještaj brojnih ugroženih životinja koje su pobjegle ili su oslobođene iz kaveza, kao i one životinjske vrste koje su zbog ljudskog djelovanja izgubile staništa. No, ti državni zoološki vrtovi su ubrzo ostali bez novca i životinje je postalo nemoguće prehranjivati, te su se oni pretvorili u zoološke vrtove za umiranje.

"Ne možemo ih ubiti. Ne možemo ih ostaviti u ovakvom stanju pa ih primamo u naše utočište", kazala je 32-godišnja Francuskinja Aurelien Brule koja brine o životinjama i koja u džungli živi od tinejdžerskih dana. "Hollande" se prvo žestoko opirao svojim spasiteljima, ali je ipak dopustio da ga se prebaci u kamion koji ga je odveo u utočište s osam drugih krokodila.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

spašavanje, hollande, krokodil, scena