Zagreb

RASPRAVA: Zagrebačka skupština po hitnom postupku stopira Bandićeve odluke?

Riječ je o spornoj izgradnji fontana i radovima na Cvjetnom trgu.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka Gradska skupština će po hitnom postupku raspravljati i o radovima na Cvjetnom trgu i izgradnji fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, odlučili su na početku sjednice gradski zastupnici uvrštavanjem prijedloga zaključka u dnevni red skupštinske sjednice.

Gradonačelnik nije ovlašten poduzimati aktivnosti vezane uz gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture koje su protivne Programu gradnje objekata i uređanja komunalne infrastrukture

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je kako Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2012. nije predviđeno ni uređenje plohe Cvjetnog trga niti izgradnja fontana u NSK, a da su, unatoč tome, radovi započeti na obje lokacije.

Bernardić je izvijestio kako je Skupština uputila dopis Ministarstvu uprave i Ministarstvu financija radi nadzora nakon čega je Upravna inspekcija izvijestila kako je gradonačelniku Bandiću dala upozorenje da mora izvršavati odluke Gradske skupštine.

U zaključcima stoji da je započinjanje radova "protivno zakonom ustanovljenoj obvezi gradonačelnika da izvršava odnosno osigura izvršenje odluka Gradske skupštine" kao i da gradonačelnik nije ovlašten poduzimati aktivnosti vezane uz gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture koje su protivne Programu gradnje objekata i uređanja komunalne infrastrukture.

Takav zaključak su predložili klubovi zastupnika SDP-a, HSU-a, HSLS-HSS-a, HNS-a i nezavisni zastupnici, a u njemu pozivaju nadležna tijela da promptno obustave radove radi sprječavanja nastajanja štete.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, zagrebačka skupština, davor bernardić, zagreb