Sport

STROG: Mihajlović izbacio Ljajića iz reprezentacije jer nije pjevao himnu

'Pjevanje nacionalne himne je jedna od točaka sporazuma koji su potpisali svi igrači, pa tako i Ljajić.'

Piše: PolitikaPlus

Novi izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović izbacio je iz reprezentacije veznjaka Fiorentine Adema Ljajića (20) jer nije htio pjevati srpsku himnu prije utakmice sa Španjolskom.

Ljajić nije želio pjevati himnu 'Bože pravde' iz osobnih razloga čime je prekršio sporazum o ponašanju koji je potpisao po dolasku Mihajlovića na klupu Srbije.

"Mihajlović ima maksimalnu potporu Saveza u uspostavljanju novih pravila ponašanja u nacionalnoj vrsti. Pjevanje nacionalne himne je jedna od točaka sporazuma koji su potpisali svi igrači, pa tako i Ljajić," poručili su čelnici Nogometnog saveza Srbije dodavši kako ovime Ljajiću vrata reprezentacije nisu zauvijek zatvorena.

"Ukoliko promijeni svoje ponašanje i ukoliko svojim igrama zasluži mjesto u reprezentaciji sasvim sigurno bit će pozvan," zaključuje se u priopćenju srpskog nogometnog saveza.

Zanimljivo Mihajlović i Ljajić su neko vrijeme surađivali u Fiorentini koju je Mihajlović vodio od 2010. do 2011. godine. Ljajić je prošloga mjeseca došao u sukob i sa sada već bivšim trenerom 'viola' Deliom Rossijem koji je fizički nasrnuo na svog nogometaša. Neviđeni incident se dogodio u 32. minuti utakmice protiv Novare kada je Rossi iz igre izvukao 20-godišnjeg veznjaka. Rossi, koji je odmah dobio otkaz, se pravdao kako mu je Ljajić opsovao članove obitelji. Klub je Ljajića suspendirao do kraja sezone.

Ljajić je rođen u Novom Pazaru i prije dvije godine bio je korak do reprezentacije Bosne i Hercegovine, no ipak se odlučio za Srbiju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

himna, bože pravde, srbija