Turizam

REAKCIJA: Veljko Ostojić: Dogovor UPUHH-a i ZAMP-a doprinos jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma

'Pozdravljamo smanjenja parafiskalnih nameta te nam je drago što su i ovi pregovori dokaz volje za postizanje novog modela naknade koja će biti u obostranom interesu.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
'Pozdravljamo smanjenja parafiskalnih nameta te nam je drago što su i ovi pregovori dokaz volje za postizanje novog modela naknade koja će biti u obostranom interesu.'

Ministarstvo turizma ocjenjuje da će dogovor Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i ZAMP Službe Hrvatskog društva skladatelja (HDS) o dodatnom popustu od 15 posto na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i drugih ugostiteljskih objekata doprinjeti jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma.

"Pozdravljamo smanjenja parafiskalnih nameta te nam je drago što su i ovi pregovori dokaz volje za postizanje novog modela naknade koja će biti u obostranom interesu. Također, ovakav zajednički dogovor ujedno je i doprinos jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, što je jedan od ključnih ciljeva Ministarstva turizma“, istaknuo je ministar turizma Veljko Ostojić u današnjem priopćenju, nakon što je jučer objavljeno da su UPUHH i ZAMP za ovu godinu dogovorili dodatni popust od 15 posto na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i drugih ugostiteljskih objekata.

Popust se odnosi na ovu godinu, a rezultat je aktivnog pregovaranja. Kako bi došlo do što manjeg broja prigovora, UPUHH bi trebao utjecati na podizanje razine svijesti svojih članica o važnosti poštivanja autorskih i srodnih prava, dok će HDS ZAMP voditi računa o specifičnostima hotelijerske djelatnosti te gospodarskom okviru u kojem hotelijeri posluju.

Eventualni prigovori korisnika-člana udruženja koji svoj problem ne uspije riješiti izravno s HDS ZAMP-om riješavat će zajedničko medijacijsko tijelo, u koje će svaka strana imenovati po dva člana, navodi se u priopćenju Ministrstva turizma.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hoteli, hds, zamp, veljko ostojić, turizam