A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dominique-strauss-khan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dominique Strauss-Kahn uzvraća udarac - tuži sobaricu za milijun dolara | Politika+
Svijet

PROTUTUŽBA: Dominique Strauss-Kahn uzvraća udarac - tuži sobaricu za milijun dolara

Podnio je tužbu zbog lažnih izjava, klevete i zlouporabe pravosuđa protiv sobarice koja ga je optužila za silovanje.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Dominique Strauss-Kahn podnio je tužbu zbog lažnih izjava, klevete i zlouporabe pravosuđa protiv gvinejske sobarice Nafissatou Diallo koja ga je optužila za silovanje u hotelu Sofitel u New Yorku prije godinu dana.

U tužbi se ističe da se spolni odnos s Diallo 14. svibnja 2011. dogodio uz "obostrani pristanak", bez "prisile i nasilja", dodavši da je nije ozlijedio.

Po tužbi predanoj na sudu u Bronxu, koju je agencija France Presse jučer dobila na uvid, bivši glavni direktor Međunarodnog monetarnog fonda od Diallo traži milijun dolara, a optužuje ju da je "potpuno svjesno i namjerno dala redarstvenicima lažne izjave" i tako naštetila njegovom ugledu u svijetu, zbog čega je izgubio "druge poslovne prilike".

 
U sudskim dokumentima koje je na početku afere objavio New York Post, Strauss-Kahn podsjeća da su ga u vrijeme događaja "neki smatrali idućim francuskim predsjednikom". U tužbi se ističe da se spolni odnos s Diallo 14. svibnja 2011. dogodio uz "obostrani pristanak", bez "prisile i nasilja", dodavši da je nije ozlijedio.

 
"Uz pomoć osoblja Sofitela", jedan sat nakon događaja u hotelskoj sobi, Diallo je slagala policiji da ju je Strauss-Kahn silovao "iako je znala da to nije istina", dodaje se u tužbi. Tridesettrogodišnja sobarica rekla je tada da ju je Strauss-Kahn prisilio na oralni seks.

 
Nekadašnji direktor MMF-a u tužbi podsjeća kako je nakon toga uhićen, "izložen ponižavajućem pretresu, fotografiran nag i da je morao dati uzorke radi istrage".

 
Nafissatou Diallo je 8. kolovoza pokrenula građansku parnicu, pošto je njezina kaznena prijava odbačena.

 
Strauss-Kahn je na meti istrage i u Lilleu, na sjeveru Francuske, zbog svodništva i pod pravosudnim je nadzorom zbog afere Carlton, koja je dobila ime po istoimenom hotelu u tom gradu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

silovanje, Dominique Strauss-Kahn, Nafissatou Diallo