A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/policeGB.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

London: Policija se pridružuje prosvjedu protiv mjera štednje | Politika+
Svijet

NEZADOVOLJSTVO: London: Policija se pridružuje prosvjedu protiv mjera štednje

Sindikati predviđaju da će oko 400.000 zaposlenih u javnom sektoru krenuti u štrajk, što je manji prosvjed nego u studenome kada je je Britanija imala najveći štrajk posljednjih godina.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tisuće britanskih policijskih časnika planiraju se pridružiti u četvrtak zaposlenima u javnom sektoru na prosvjedu protiv smanjenja plaća, reforme mirovinskog sustava i drugih oštrih mjera štednje.

Sindikati predviđaju da će oko 400.000 zaposlenih u javnom sektoru krenuti u štrajk, što je manji prosvjed nego u studenome kada je je Britanija imala najveći štrajk posljednjih godina, ali je znakovit prikaz javnog nezadovoljstva baš nakon što je vlada premijera Davida Camerona pretrpjela poraz na lokalnim izborima.

Rijetko viđen prosvjedni marš policajaca, oko 20.000 policijskih časnika koji nisu na dužnosti, u Londonu bit će posebice neugodan za Camerona, čiji se konzervativci ponose da su stranka zakona i reda.

"Premijeru, djela govore glasnije od riječi", navodi se u plaćenom oglasu koji je sindikat policajaca objavio u novinama u četvrtak.

Policijski časnici smatraju da bi vladino smanjenje policijskog proračuna za 20 posto, davanje nekih policijskih djelatnosti privatnom sektoru i reforma policije moglo ugroziti javnu sigurnost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

david cameron, policija, štrajk, engleska, london