A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazalište.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Počeo 19. Međunarodni festival malih scena u Rijeci | Politika+
Kultura

PREDSTAVE: Počeo 19. Međunarodni festival malih scena u Rijeci

Na programu festivala ove godine je osam predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Litve i Poljske, a odabrala ih je izbornica festivala Željka Turčinović.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predstavom "Otac na službenom putu" beogradskog Ateljea 212, po tekstu Abdulaha Sidrana i u režiji Olivera Frljića, večeras je u Rijeci počeo 19. Međunarodni festival malih scena.

Gledatelje su prije početka predstave pozdravili pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević i umjetnički direktor festivala Nenad Šegvić a festival je službeno otvorio zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić.

Na programu festivala ove godine je osam predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Litve i Poljske, a odabrala ih je izbornica festivala Željka Turčinović.

U festivalskom žiriju su zagrebačka redateljica Snježana Banović, beogradska dramska glumica Dušanka Stojanović Glid i riječki dramski glumac Damir Orlić. Organizatori su HKD Međunarodni festival malih scena Rijeka i grad Rijeka. Predstave će se izvoditi u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku i u galeriji Kortil u Rijeci.

Oliver Frljić je redatelj i autor još jedne predstave ovogodišnjeg festivala - "Mrzim istinu" Teatra &TD iz Zagreba.

Iz Srbije dolazi i predstava "Elijahova stolica" po tekstu Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića i produkciji Jugoslavenskoga dramskog pozorišta.

Slovensko narodno gledališče iz Ljubljane nastupit će s predstavom "Kad sam bio mrtav" Ernsta Lubitscha koju je režirao Diego de Brea. Zagrebačko kazalište mladih dolazi s predstavom "Moj sin samo malo sporije hoda" u režiji Janusza Kice. Ivana Sajko predstavit će se kao autorica teksta, redateljica i izvođačica u predstavi "Prizori s jabukom" u produkciji Festivalskog ansambla Dubrovačkih ljetnih igara.

U programu festivala su i adaptacija teksta Maksima Gorkog "Na dnu" litavskog redatelja Oskarasa Koršunovasa u izvedbi OKT-Vilnius City Theatrea te predstava mladog, ali već glasovitog, poljskog redatelja Jana Klate "Komad o majci i domovini" koju će izvesti ansambl Teatra Polskog iz Wroclawa.

19. Međunarodni festival malih scena završava 9. svibnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mala scena, festival, rijeka