A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-varsavska-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radnici Jadrankamena se pojavili na poslu: Policija se preko noći skrivala među borovima | Politika+
Tvrtke

SMIRIVANJE: Radnici Jadrankamena se pojavili na poslu: Policija se preko noći skrivala među borovima

Radnici još čekaju odluku Vrhovnog trgovačkog suda na njihovu žalbu na otvaranje stečaja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Radnici Jadrankamena u Pučišćima na otoku Braču su ušli u pogon i nastavili raditi svoj posao, doznaje se od predsjednika Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tončija Drpića.

TONČI DRPIĆ: Došli smo na kapiju gdje su nas dočekali policajci. Zamolio sam ih da se maknu s rampe dok radnici ne uđu, što su i napravili, nakon čega smo mi ušli

Drpić je za Hinu potvrdio da prilikom ulaska radnika u pogon tvrtke nije bilo nikakvih problema. "Došli smo na kapiju gdje su nas dočekali policajci. Zamolio sam ih da se maknu s rampe dok radnici ne uđu, što su i napravili, nakon čega smo mi ušli", rekao je Drpić.

Dodao je kako on jutros neće biti u Pučišćima jer mora u Split na informativni razgovor u policiju. Drpić je rekao da je u mjestu sada situacija mirna, no da ne zna hoće li takva ostati ako se jutros u mjesto vrati stečajni upravitelj Ivo Bućan.

"Ja ne znam koliko ću se zadržati u policiji i kada ću se vratiti, te kako će radnici reagirati. Interventna policija nije otišla s otoka jer su sinoć bili skriveni među borovima na raskrsnici", rekao je.

TONČI DRPIĆ: Ja ne znam koliko ću se zadržati u policiji i kada ću se vratiti, te kako će radnici reagirati. Interventna policija nije otišla s otoka jer su sinoć bili skriveni među borovima na raskrsnici

Sindikalni vođa u Jadrankamenu Tonči Drpić, koji se jutros s trajekta za Split javio i u emisiju U mreži prvog Hrvatskog radija, na pitanje protive li se radnici bilo kom stečajnom upravitelju ili samo Bućanu, rekao je da radnici žele raditi, a "ne da stečaj traje 10 godina", što bi se, smatraju, ovako moglo dogoditi.

 

Rekao je kako radnici još čekaju odluku Vrhovnog trgovačkog suda na njihovu žalbu na otvaranje stečaja i da će poštovati odluku koju sud donese, a da vjerovnici mogu brzo postići dogovor i da se može vrlo brzo krenuti s proizvodnjom.

Po jutrošnjim informacijama iz policije, od jučerašnje intervencije nije bilo nikakvog remećenja javnog reda i mira. Preko noći je u policijskoj postaji bilo osam policajaca a na otoku je ostao i manji broj interventnih policajaca iz, kako je rečeno, preventivnih razloga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brač, jadrankamen, policija