A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/autocesta-002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EBRD daje 150 milijuna eura za autocestu između Banje Luke i Doboja | Politika+
Mojbiz

KREDIT: EBRD daje 150 milijuna eura za autocestu između Banje Luke i Doboja

EBRD je odobrila ovaj kredit s rokom vraćanja od petnaest godina, a gradnja bi, ovisno o trajanju postupka odabira izvođača, trebala početi tijekom ove godine.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Voditeljica odjela za transport pri Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Sue Barrett, ministar financija Bosne i Hercegovine Nikola Špirić i predstavnici vlasti Republike Srpske potpisali su u četvrtak u Banjoj Luci ugovor o kreditu od 150 milijuna eura koji će se koristiti za gradnju autoceste između Banje Luke i Doboja.

EBRD je odobrila ovaj kredit s rokom vraćanja od petnaest godina, a gradnja bi, ovisno o trajanju postupka odabira izvođača, trebala početi tijekom ove godine.

Suvremena prometnica između Banje Luke i Doboja bila bi ukupne dužine od 80 kilometara, a ugovorom potpisanim u četvrtak predviđeno je financiranje izgradnje 37 kilometara autoceste na dionici od Doboja do Prnjavora. EBRD je procijenila kako prometni pravac između Banje Luke i Doboja ima veliko regionalno značenje jer će predstavljati poveznicu između koridora V c i graničnog prijelaza između BiH i Hrvatske kod Gradiške.

Barrett je ovom prigodom istaknula kako EBRD ostaje zainteresirana pomoći gradnju infrastrukture u BiH te je podsjetila kako je ova banka od završetka rata u tu zemlju na različite načine kroz niz gospodarskih projekata uložila više od milijardu i 300 milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOBOJ, BANJA LUKA, AUTOCESTA, EBRD