Zagreb

SURADNJA: VIDEO Zagrebački velesajam: Posjet 130 gospodarstvenika iz Srbije

Dolazak srpskih gospodarstvenika pokazuje da interes za regionalnom poslovnom suradnjom postoji, ističu sa ZV-a.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački velesajam (ZV) danas je posjetilo 130 gospodarstvenika iz Republike Srbije koji su razgledali sajmove Obrtništvo, Graditeljstvo, BIAM i Zavarivanje.

Dolazak srpskih gospodarstvenika pokazuje da interes za regionalnom poslovnom suradnjom postoji, ističu sa ZV-a.

Također se napominje kako je dolazak srpskih poduzetnika isključivo rezultat prezentacije sajmova ZV-a održane prošli mjesec u Beogradu.

Zagrebački velesajam u ožujku je održao prezentaciju ovogodišnjeg programa sajmova u Privrednoj komori Beograd za njihove gospodarstvenike radi bolje regionalne suradnje i animiranja izlagača.

Prvi konkretni rezultati već su vidljivi budući je Privredna komora Beograd zakupila izložbeni prostor na sajmu Obrtništva koji je u tijeku.

Goste iz Srbije pozdravio je direktor ZV-a Milan Trbojević koji je kazao kako sajmovi pružaju mogućnost uvida u najnovija tehnološka rješenja, ali su i mjesto susreta poslovnih ljudi te prilika za sklapanje poslova.

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović upoznao je gospodarstvenike iz Srbije s djelovanjem holdinga te naglasio značenje suradnje gospodarstvenika u regiji.

Veleposlanik Republike Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukičević istaknuo je značaj nedavno otvorenog predstavništva Privredne komore Srbije u Zagrebu za poboljšanje gospodarske suradnje.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački velesajam, zagreb