A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/olimpijske-igre.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Zagrebu predstavljen projekt izgradnje Olimpijskog parka | Politika+
Zagreb

OLIMPIJSKE IGRE: U Zagrebu predstavljen projekt izgradnje Olimpijskog parka

Riječ je o objektu u Londonu, gdje će se održati olimpijske i paraolimpijske igre.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Britansko veleposlanstvo je predstavilo projekt izgradnje Olimpijskog parka u istočnom Londonu koji će ovo ljeto ugostiti olimpijske i paraolimpijske igre.

Kako su izjavili Jim Haverin i Damon Lavelle, stručnjaci koji su radili na projektu Olimpijskog parka i projektu urbane regeneracije istočnog Londona, time je taj dio glavnog grada Velike Britanije transformiran iz siromašnog industrijskog u moderni urbani kvart koji svojim sadržajima i novom, modernom infrastrukturom privlači sve više tvrtki da za svoje sjedište odaberu upravo taj dio grada.

Heverin je jedan od direktora prestižnog arhitektonskog ureda Zaha Hadid i voditelj hvaljenog projekta The Acquatics Centre - Centra za vodene sportove u Olimpijskom parku, dok Lavelle dolazi iz Populusa, tvrtke koja se bavi dizajnom sportskih objekata i koja je osim Olimpijskog parka u Londonu dizajnirala između ostaloga i Wembley stadion u Londonu te Yankee stadion u New Yorku.

Njih su dvojica predstavljajući svoje projekte govorili o tome kako su željeli napraviti nešto što se neće koristiti samo za vrijeme Igara nego nešto što će moći biti u upotrebi i nakon 2012.

Lavelle je u svom predstavljanju istaknuo kao je njegov tim bio vođen idejom REDUCE, REUSE, RECYCLE pri izgradnji olimpijskog stadiona čiji je kapacitet 80.000 mjesta.

Kao primjer je naveo olimpijski stadion Ptičje gnijezdo za OI 2008. u Pekingu koje je nakon Igara korišteno samo jednom za neko sportsko natjecanje, a postao je glavna turistička atrakcija. Oni su to htjeli izbjeći i cilj im je bio napraviti stadion na kojem će se nakon Igara kapacitet moći smanjiti sa 80.000 na 25.000 mjesta.

Haverin je, pak, predstavljajući The Acquatics Centre, koji će ugostiti natjecanja u plivanju i skokove u vodu, također govorio o prenamjeni tog centra nakon Igara. Naglasio je kao je bilo teško sukladiti ono što će ljudi korisiti u sljedećih 50 godina i ono što je potrebno za igru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

london, olimpijada, olimpijske igre, zagreb