Zagreb

ZAGREB: Na Zagrebačkom velesajmu završila trodnevna priredba 'Dani ljepote'

Na sajmu koji se održavao od petka, 2. ožujka, nastupilo je 125 izlagača iz devet zemalja, a tijekom sajma održano je 30-tak stručnih predavanja, savjetovanja, predstavljene nove tehnike i proizvodi, te su održavana natjecanja frizera i kozmetičara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas su završeni "Dani ljepote", trodnevna sajamska priredba namijenjena profesionalcima iz kozmetičke i frizerske branše, proizvođačima i trgovcima preparativne i dekorativne kozmetike te aparata, opreme i pribora koji se koriste u kozmetičkim i frizerskim salonima, priopćeno je poslijepodne iz Press centra Zagrebačkog velesajma.

Na sajmu koji se održavao od petka, 2. ožujka, nastupilo je 125 izlagača iz devet zemalja, a tijekom sajma održano je 30-tak stručnih predavanja, savjetovanja, predstavljene nove tehnike i proizvodi, te su održavana natjecanja frizera i kozmetičara. Prvoga dana sajma natjecali su se učenici strukovnih škola.

U Kongresnoj dvorani ZV-a, pred oko 500 gledatelja, rađene su frizure na temu "Kraljica i kralj maturalne noći". Za "kraljicu" najbolju frizuru napravio je Zagrepčanin Nikola Blažević, a najbolja "kraljevska" frizura djelo je Čakovčanke Karle Huzjak.

Mladi dizajneri noktiju natjecali su se u dvije discipline. U "French Pink& Withe Gel" tehnici najbolja je Ana Marija Franc iz Velike Gorice, a u tehnici "Nail Art-Fantasy" pobjednica je Helena Šafranek iz zagrebačke Obrtničke škole.

Posljednjega dana sajma natjecali su se profesionalci. Pred profesionalnim međunarodno licenciranim ocjenjivačima u kategoriji Tren Cut-žene, najboljom frizerkom proglašena je Kristijana Pižir iz Ivanić Grada. Njoj je pripalo i prvo mjestu u kategoriji Full Fashion Look.

U obje kategorije drugo mjesto pripalo je Josipu Križnjaku iz Petrijanca, a treća mjesta osvojili su Mario Vidaček iz Varaždina i Anđela Potočki iz Zagreba.

Nagrada "Pandhys salon godine" (Egipatska depilacija), od četrdeset nominiranih salona, pripala je Kozmetičkom salonu Lambeis iz Zagreba, drugi je BTS iz Ludbrega, a treće mjesto osvojio je Gloss iz Siska, navode iz Press centra Zagrebačkog velesajma.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački velesajam, zagreb