Zagreb

ZAGREBAČKI HOLDING: 'Nije to demagogija, cijene su porasle iz odgovornosti prema građanima'

'Moja djeca nisu sudjelovala u dugu Hrvatske pa će ga plaćati.'

Piše: Vanja Deželić

Zagrebački holding dobio je što je tražio, cijene javnog prijevoza u Zagrebu 'skočile' su za građane do teško podnošljivih razina. Studentski mjesečni pokaz 120 kuna, radnički 360, i sve to u situaciji kada sve cijene i nezaposlenost 'skaču' prema gore i plaće radnika idu prema dolje. U Holdingu se pravdaju da izlaza nije bilo, kako su dugove stvorile bivše Uprave.

U Beču je mjesečni radnički pokaz 317 kuna, a u Zagrebu 360. Nije na odmet spomenuti kako je u Beču prosječna plaća 11 300 kuna, a u Zagrebu pet tisuća niža

- Moje troje djece nije sudjelovalo u vanjskom dugu Republike Hrvatske pa će ga morati plaćati. To je tako u životu. Isto tako su kupljeni stanovi u Sopnici, a nije ih prodano šest stotina. Kupnja Gredelja se ljudima prije nas također činila idealnom u datom trenutku, ali sada nije. Baš kao i kupnja Zagrepčanke. Uz sve to i dalje imamo najjeftiniji javni prijevoz u Hrvatskoj - rekao nam je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.

To i nije čudno jer u Zagrebu se plaća prirez od 18 posto, a i gradonačelnik Milan bandić oduvijek voli Zagreb uspoređivati s najvećim gradovima u Europi. Od njih smo trenutno bolji. Uvjetno rečeno... U Beču je mjesečni radnički pokaz 317 kuna, a u Zagrebu 360. Nije na odmet spomenuti kako je u Beču prosječna plaća 11 300 kuna, a u Zagrebu pet tisuća niža. Osim toga, Grad ZET-u daje 700 milijuna kuna svake godine. No troškovi niti time nisu pokriveni.

- Troškovi su 1,4 milijarde kuna, a od karata uprihodimo 300 milijuna. Morate shvatiti da su se u posljednje četiri godine troškovi drastično povećali, a mi nismo dizali cijene. Gorivo je 40 posto skuplje nego 2007., a plin sto posto skuplji - tvrdi Viro.

Ali kao razlog Holdingovih gubitaka od 380 milijuna kuna u 2011. spomenuli ste stanove u Sopnici, Gredelj, Zagrepčanku, i naveli kako to treba netko platiti.

 

Kako onda mogu gorivo i plin biti razlog tolikog rasta cijena?

- Stanogradnjom se više ne namjeravamo baviti, ali što se ZET-a tiče troškovi su neovisno o Sopnici, Gredelju i Zagrepčanki 1,4 milijarde kuna. Zaboravljate da smo kupili nekoliko stotina novih autobusa i niskopodnih tramvaja.

DUŠAN VIRO: Stanogradnjom se više ne namjeravamo baviti, ali što se ZET-a tiče troškovi su neovisno o Sopnici, Gredelju i Zagrepčanki 1,4 milijarde kuna. Zaboravljate da smo kupili nekoliko stotina novih autobusa i niskopodnih tramvaja

Planirane uštede podizanjem cijena karata jest svega oko 150 milijuna kuna, kako mislite time pokriti troškove?

- Time ne možemo pokriti sve troškove, ali po tome možete vidjeti da je i ovo povećanje cijena zapravo zaštita standarda naših građana. Možda vam ovo zvuči kao demagogija, ali morali smo podići cijene iz odgovornosti prema građanima. Bez toga ne bismo više mogli funkcionirati.

Jeste li učinili baš sve potrebne rezove unutar "svojih redova"?

- Rezovi su učinjeni, reducirano je na tisuće prekovremenih sati i smanjeni su razni bonusi. Štedimo koliko god je moguće.


Točne podatke ne zna, pa nije mogao potvrditi koliko se točno uštedilo i jesu li se rezovi odnosili samo na zaposlene na određeno, ili i na one pod kolektivnim ugovorom. Činjenica jest, cijene se u Zagrebu više neće spuštati, makar svi stanovi u Sopnici bili prodani, makar bilo riješeno pitanje Gredelja i Zagrepčanke.

- Holding nema pravo poslovati s dobiti i sve što činimo nije u svrhu zarade. Nama je cilj poslovati s pozitivnom nulom i ove mjere su put prema tome - završio je Viro.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, prirez, holding, zagreb