A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/oiv-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Digitalna TV Hrvatske pošte dostupna u drugoj polovici godine | Politika+
Hrvatska

TELEVIZIJA: Digitalna TV Hrvatske pošte dostupna u drugoj polovici godine

Hrvatska pošta širi svoju djelatnost, nakon što su dobili desetogodišnju koncesiju na posljednja dva Multiplex-signala čija pokrivenost prelazi 95 posto hrvatskog teritorija.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska pošta i tvrtka Odašiljači i veze (OiV) potpisali su danas ugovor kojim su uređene sve pojedinosti buduće desetogodišnje suradnje na projektu digitalne televizije Hrvatske pošte, koja će građanima biti dostupna u drugoj polovici ove godine.

Iz Pošte ističu i da će televizija imati i brojne novitete, među kojima je usluga virtualnog poštanskog ureda putem koje će se korisnici moći koristiti uslugama koje pruža poštanski ured pomoću daljinskog upravljača.

Digitalna televizija Hrvatske pošte temeljit će se na najnovijem sustavu emitiranja zemaljske digitalne televizije DVBT 2 visokog kapaciteta za emitiranje televizijskih kanala i najkvalitetnijeg signala kojeg sadašnja tehnologija može ponuditi, izvijestili su iz Hrvatske pošte.

Ugovor su potpisali predsjednici uprava Hrvatske pošte Robert Jukić i OiV-a Denis Nikola Kulišić.

Iz Hrvatske pošte ističu da će pakete njihove digitalne TV građani moći ugovoriti već u drugoj polovici ove godine, i to u 1.128 poštanskih ureda diljem Hrvatske ili preko svog poštonoše. Pritom će, kako navode, dobiti svoj uređaj koji ne zahtijeva nove kabele niti dodatne instalacije. Cijene paketa se, kako se doznaje iz Pošte, još formiraju i bit će konkurentne.

Iz Pošte napominju i da će digitalna TV Hrvatske pošte i OiV-a biti dostupna u gotovo cijeloj Hrvatskoj, budući su dobili desetogodišnju koncesiju na posljednja dva Multiplex-signala čija pokrivenost prelazi 95 posto hrvatskog teritorija. Za aktiviranje te televizije nije potrebna internetska veza, a instaliranje je jednostavno i nisu potrebni nikakvi dodatni radovi.

Iz Pošte dodaju i da će televizija imati i brojne novitete, među kojima je usluga virtualnog poštanskog ureda putem koje će se korisnici moći koristiti uslugama koje pruža poštanski ured pomoću daljinskog upravljača. Bit će omogućeno i zaprimanje pošte u elektroničkom obliku, a korisnik će na svojem televizoru moći provjeriti što je sve zaprimio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Odašiljači i veze, DVBT 2