Hrvatska

PROMJENE: NEZADOVOLJSTVO Zbog lošeg rada smijenjeno vodstvo SDSS-a Karlovačke županije

Novi predsjednik je Siniša Ljubojević, a izabran je i novi Izvršni odbor.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U županijskoj organizaciji SDSS-a Karlovačke županije smijenjeno je dosadašnje vodstvo na čelu s predsjednikom Čedom Kosanovićem, trećina delegata pozvala se na Statut i sazvala izvanrednu skupštinu te između sebe za predsjednika izabrala Ogulinca Sinišu Ljubojevića.

Izabran je i novi Izvršni odbor, navodi se u priopćenju, koje je danas Hini poslao u ime središnjice stranke Boro Rkman, predsjednik izvršnog odbora SDSS-a.

Na pitanje o razlozima raskola stranke u Karlovačkoj županiji, Rkman je kazao da su sazivači skupštine rekli da smatraju da ŽO SDSS stagnira u radu i razvoju, da ima nekoliko nesređenih ogranaka i da nisu zadovoljni komunikacijom između Izvršnog odbora i ostalih tijela stranke

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović je na pitanje radi li se o raskolu koji bi mogao biti štetan po stranku izjavio za Hinu da "na sreću ne postoje dvije strane u regionalnoj organizaciji SDSS-a, već se radi o neslaganju županijskog rukovodstva oko rada na terenu, slabih rezultata za prošle parlamentarne izbore i pripreme za predstojeće lokalne izbore".

Izvanrednoj skupštini je od ukupno 35 delegata prisustvovalo samo osamnaest, ali je uz natpolovičnu većinu izbor legitiman, kaže Rkman koji je bio na skupštini održanoj u petak u Karlovcu. Dodaje da je i na skupštini kazao da mu je žao, unatoč tome što je ispoštovana procedura, što skupštini nisu prisustvovali delegati iz ogranaka Karlovac, Krnjak, Barilović i Slunj, već samo iz Ogulina, Plaškog, Vojnića i Saborskog.

"Iako su odluke legitimne, smatram da je trebalo sačekati redovne izvještajno-izborne skupštine koje će se od sljedećeg mjeseca početi održavati za svih sto općinskih i gradskih ogranaka u Hrvatskoj, i to s izborom novih delegata za županijske skupštine. Nadam se da ova situacija neće dovesti do polarizacije stranke, jer bi ona mogla biti štetna i za stranku, ali i za cijelu srpsku nacionalnu manjinu, budući je SDSS njezin najprepoznatljiviji reprezent", kazao je Rkman.

Na pitanje o razlozima raskola stranke u Karlovačkoj županiji, Rkman je kazao da su sazivači skupštine rekli da smatraju da ŽO SDSS stagnira u radu i razvoju, da ima nekoliko nesređenih ogranaka i da nisu zadovoljni komunikacijom između Izvršnog odbora i ostalih tijela stranke.

Članica Izvršnog odbora središnjice, Karlovčanka Nada Radović (koja se kao ni drugi delegati iz Karlovca nije odazvala Skupštini) pojašnjava da je Izvršni odbor Županijske organizacije održao nedavno sastanak, te su na prijedlog dosadašnjeg predsjednika Rade Kosanovića odlučili da se neće uvažiti zahtjev trećine delegata za sazivanjem izvanredne skupštine u roku od trideset dana, uz obrazloženje da je 2012. godina ionako redovna izvještajno-izborna godina.

Skupština je ipak sazvana i Kosanović i Izvršni odbor su u legalnoj proceduri smijenjeni. Nada Radović kaže da je taj potez bio "nedovoljno promišljen i štetan, te da može imati daljnje posljedice na stranku, jer se borba za preuzimanje vlasti mogla odvijati i po redovnoj proceduri, a ne ovako, kao da je SDSS nečija 'prćija'".

Novoizabrani Izvršni odbor je nepotpun jer je za članove iz Krnjaka, Slunja, Barilovića i Karlovca ostalo slobodnih mjesta za naknadno popunjavanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vojislav stanimirović, milorad pupovac, sdss, karlovac