Hrvatska

LED I BURA: Šest tisuća stanovnika Zadarske županije bez električne energije

U gradu Zadru ističu da su spremni za novi snježni val.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Orkanska bura, led i posolica ponovno su prouzročili kvarove na električnim postrojenjima u sjeverozapadnome dijelu Zadarske županije pa je oko šest tisuća stanovnika ostalo bez struje.

Od sinoć bez električne energije ostao je grad Pag i sva mjesta na otoku do Paškoga mosta. Bez napajanja ostali su i stanovnici Premude, najudaljenijeg otoka u Županiji. Na kopnenom dijelu bez struje su potrošači na obrovačkom području u mjestima Muškovci, Golubić, Zaton Obrovački, Medviđa i Zelengrad, dok u podvelebitskome kraju struje nemaju potrošači mjesta od Starigrada do Svete Marije Magdalene, s time da sam Starigrad za sada ima napajanje. U zapadnome dijelu županije struje nemaju mještani Privlake i Vrsi, te Istočne Slivnice, Žerave i Ninskih Stanova.

Od dežurnoga dispečera zadarske "Elektre" doznaje se da je u Zadarskoj županiji trenutačno bez električne energije oko 6.000 stanovnika. U Elektri također ističu da će se kvarovi otklanjati čim vrijeme dopusti.

U gradu Zadru ističu da su spremni za novi snježni val.

"Prvi je dosta uspješno prevladan, a ovoga vikenda na raspolaganju su i dodatne snage," ističe gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Soli i pijeska ima dovoljno, a zimskoj službi Cesta Zadarske županije na raspolaganju je 10 ralica.

Zadar_by_Cuka_56

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

snijeg, bura, električna energija, zadar, led, pag