4kotača

PROMET: Orkanski vjetar i poledica: Za sav promet zatvoreni Sveti Rok i Maslenica

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb.

Piše: PolitikaPlus

U Istri, na sjevernom i srednjem Jadranu, te u Gorskom kotaru puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, javlja Hrvatski autoklub koji vozače upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog izuzetno loše vremenske prognoze za sutra, 3. veljače, kada se predviđa snijeg do 30 centimetara u Dalmaciji i Lici, HAK vozačima savjetuje da - ako je moguće - odgode putovanja.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene (D8), Paški most, državne ceste: D54 Maslenica-Zaton Obrovački i D25 Gospić-Karlobag, javio je HAK u 18,30 sati.

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).

Zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na snazi su na sljedećim cestama: D23 Kapela-Žuta Lokva-Senj,

- D42 Poljanak-Selište, D506 Dobroselo-Mazin, D52 Špilnik-Korenica i D218 GP Užljebić-Brotnja.

Ceste su otvorene za sva vozila uz obaveznu zimsku opremu: na području Vrgorca, Metkovića, Ploča, na cijelom Pelješcu, na lokalnim cestama na području Delnica i Čabra, kao i na području Ćićarije.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Jablanac-Mišnjak i Prizna-Žigljen. Trajekt na relaciji Valbiska-Lopar (prevozi samo osobna vozila). Na splitskom području u prekidu su sve katamaranske linije, a na riječkom području katamaran iz Rijeke za Novalju

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SNIJEG, PROMET, HAK