A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/bijeli-prsten-moskva-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prosvjednici i automobilima protiv Putina | Politika+
4kotača

RUSIJA: Prosvjednici i automobilima protiv Putina

Automobili okićeni vrpcama i balonima napravili su kaos na ulicama.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Nekoliko stotina Moskovljana automobilima se dovezlo na prosvjed u središte glavnoga grada tražeći od vlasti održavanje slobodnih izbora u Rusiji i prosvjedujući protiv premijera Vladimira Putina, kandidata na predsjedničkim izborima u ožujku.

Automobili okićeni vrpcama i balonima napravili su kaos na ulicama.

Prosvjednici su vozila okitili bijelim vrpcama, bijelim balonima ili običnim bijelim vrećicama - u boji pokreta protiv vlasti, te su napravili konvoj, napravivši kaos na moskovskim ulicama, izvijestili su dopisnici AFP-a iz Moskve.

Akciju su nazvali "Bijeli prsten", a putem društvenih mreža organizirali su je članovi pokreta koji djeluje pod nazivom "Liga birača", osnovanog kako bi mobilizirali Ruse da ne glasuju za Putina na predsjedničkim izborima. Grupu vode novinari, blogeri, pisci, umjetnici... Prolaznici su pozdravljali prosvjednike mašući im bijelim rupcima.

Novo okupljanje oporbe predviđeno je 4. veljače u središtu Moskve. Organizatori očekuju okupljanje najmanje 50.000 osoba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bijeli prsten, rusija, prosvjed, vladimir putin