Zagreb

DODJELA: U palači Dverce dodjeljene nagrade Juan Antonio Samaranch

Svečanosti će prisustvovati i Milan Bandić i zajedno sa Zdravkom Šurlanom, uručiti nagradu Biserki Petrović za Dražena Petrovića.

Piše: PolitikaPlus

U ponedjeljak, 23. siječnja, u 17,00 sati, u palači Dverce, Katarinin trg 6, održat će se dodjela nagrade Juan Antonio Samaranch Međunarodne lige humanista – Lige za mir i svjetsko jedinstvo.

 

Svečanosti će, na poziv organizatora, prisustvovati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će se tom prigodom obratiti prisutnima te, zajedno s generalnim tajnikom Lige profesorom Zdravkom Šurlanom, uručiti nagradu Biserki Petrović za Dražena Petrovića, prvog posthumno nagrađenog sportaša.

 

Dobitniku nagrade Juan Antonio Samaranch za 2011., gimnastičaru Kipcogeu Keinu, nagradu će uručiti predsjednica Lige Elizabeth Rehn, a gradonačelnik Bandić predat će mu poklon Grada Zagreba.

Međunarodna liga humanista organizacija je pojedinaca sa svih kontinenata, uglednih znanstvenika, kulturnih i javnih djelatnika, vjerskih dostojanstvenika, te drugih mirotvoraca koji svojim radom i djelovanjem grade mir, povjerenje i demokraciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Juan Antonio Samaranch, milan bandić, zagreb