Zagreb

VIDEO: Bandić: Uvjeren sam da će Zagrepčani na referendumu zaokružiti ZA

'EU je stabilan mir i gospodarski prosperitet.'

Piše: PolitikaPlus

Kao građanim Zagreba sam ZA, a kao gradonačelnik pozivam sugrađane da ono što zajedno gradimo 12 godina i formalno potvrdimo u nedjelju na biralištima. Grad Zagreb je europska metropola, to želi i ostati i zato sam uvjeren da će Zagrepčani u ogromnom broju izaći na refendum i zaokružiti ZA, rekao je danas gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

To je prije svega stabilan mir, gospodarski prosperitet i daljnja afirmacija hrvatske državnosti. Izuzetno je važno, da do tog povijesnog DA ili ZA, budemo odgovorni, argumentirani, uvjerljivi, dostojanstveni i tolerantni. Tolerantni prema drugoj opciji koja je također legitimna. Ishitrena, patetična i oštra retorika nije dobar saveznik, a posebno je nedopustiva difamacija i etiketiranje drugog i drugačijeg bez obzira s koje strane dolazi. To treba reći u interesu zrelosti hrvatske demokracije.

 

Ova dva tjedna se ne može reći da smo položiti taj ispit zrelosti hrvatske demokracije. Nismo na visini povijesnog zadatka. Zato je moj poziv da budemo odgovorni, afirmativni i dostojanstveni. To je ono što je potrebno Zagrebu i Hrvatskoj, kada se donose povijesne odluke. To je moj poziv sugrađanima, zaključio je Bandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EU, MILAN BANDIĆ, ZAGREB