A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/policija-bih-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uhićeni priznao da je unio oružje u dvoranu gdje su bili Tadić i Dodik | Politika+
Regija

BANJA LUKA: Uhićeni priznao da je unio oružje u dvoranu gdje su bili Tadić i Dodik

Policiija trenutačno provjerava njegove motive i moguće veze s drugim osobama.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija u Banjoj Luci uhitila je osobu koja je tijekom ispitivanja priznala kako je unijela oružje i eksploziv u sportsku dvoranu u kojoj je u ponedjeljak održana svečana akademija u povodu obljetnice osnutka Republike Srpske, potvrdila je u srijedu glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova RS Mirna Šoja.

Ona je lokalnim medijima kazala kako policija trenutačno provjerava njegove motive i moguće veze s drugim osobama. Uhićena osoba čiji identitet nije objavljen za sada se sumnjiči za kazneno djelo terorizma.

Tijekom redovitog pregleda dvorane "Borik" uoči održavanja akademije na kojoj je bio i predsjednik Srbije Boris Tadić policija je u nedjelju pronašla skriveno oružje i eksploziv. Službeno je priopćeno kako je riječ o količini oružja koja je "mogla ozbiljno ugroziti sudionike i goste akademije".

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore RTV RS je javila kako je u stropu novinarske lože bilo skriveno tri kilograma TNT-a sa upaljačem, jedna snajperska puška te dvije strojnice, dva "škorpiona", prigušivač te oko 400 metaka.

Mediji u RS nagađaju kako je riječ o oružju i eksplozivu pripremljenom s ciljem izvođenja atentata na visoke entitetske i dužnosnike iz Srbije koji su u ponedjeljak bili u Banjoj Luci.

Policija takve tvrdnje nije komentirala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BORIS TADIĆ, MILORAD DODIK, REPUBLIKA SRPSKA, BANJA LUKA