A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hrana-119.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gospodarsko usporavanje ublažit će rast cijena hrane | Politika+
Mojbiz

PROCJENE FAO-A: Gospodarsko usporavanje ublažit će rast cijena hrane

"Cijene neće rasti kao što su rasle u protekle dvije do tri godine, no neće se ni smanjiti. Možda će doći do nekih pojeftinjenja, ali ne drastičnih"

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Cijene hrane neće drastično rasti u 2012. godini kao što je to bio slučaj posljednjih godina, no ne treba očekivati njihov značajniji pad slijedom gospodarskog usporavanja, kazao je novi generalni direktor UN-ove organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO).

"Cijene neće rasti kao što su rasle u protekle dvije do tri godine, no neće se ni smanjiti. Možda će doći do nekih pojeftinjenja, ali ne drastičnih"

Brazilac Jose Graziano da Silva, koji je na čelnom mjestu u FAO-u zamijenio Senegalca Jacquesa Dioufa, ustvrdio je da će se promjenjivost na tržištima hrane vjerojatno zadržati zbog gospodarske nestabilnosti i fluktuacija na tržištu valuta.

"Cijene neće rasti kao što su rasle u protekle dvije do tri godine, no neće se ni smanjiti. Možda će doći do nekih pojeftinjenja, ali ne drastičnih", kazao je generalni direktor UN-ove organizacije u utorak na tiskovnoj konferenciji.

Ne očekuje da će gospodarsko usporavanje u Europi pogoditi financiranje projekata FAO-a, ali ističe da će se vjerojatno u svijetu veći broj ljudi suočiti s glađu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Jose Graziano da Silva, FAO, HRANA, CIJENE HRANE