Zagreb

PROMIJENIO MIŠLJENJE: Milan Bandić ipak će platiti novac ZET-u za besplatni prijevoz

Za besplatan prijevoz tijekom blagdana ZET je tražio naknadu od grada, na što je Bandić poručio da zetovci - imaju temperaturu.

FOTO: Milan Bandić
Piše: PolitikaPlus

To je suludo! Trebalo bi upravi Zagrebačkog holdinga i šefu podružnice ZET-a izmjeriti temperaturu, i to hitno – bjesnio je prije dva mjeseca, za blagdan Svih svetih, gradonačelnik Milan Bandić.

Sjetimo se, bilo je to predizborno vrijeme, pa je Bandić odlučio da će svi građani do groblja javnim prijevozom putovati – besplatno. ZET je želio naplaćivati kartu osam kuna, no gradonačelnik za to nije želio ni čuti. – Ako netko plaća godišnju ili mjesečnu kartu, nikada mu se neće naplaćivati prijevoz posebno – tvrdio je tada Bandić. Stoga je ZET izračunao koliko bi ga stajao trošak izvanrednog prijevoza. I došao do iznosa od 1,5 do 2 milijuna kuna te poručio Gradu kako očekuje da mu taj trošak nadoknadi.

– Grad će platit stvarne troškove, a očekujem da će oni biti jako mali, gotovo nikakvi – poručivao je Bandić. Blagdan Svih svetih ubrzo je prošao, a Gradu je stigla faktura ZET-a na iznos od oko 1,5 milijuna kuna za troškove izvanrednog prijevoza tijekom tri dana. Bandić ih je odbio platiti. – Ne razumijem što je tim ljudima, vjerojatno su taj dan imali temperaturu – govorio je Bandić. No, kako je pristao na niže cijene vrtića i u novi prijedlog proračuna za 2012. godinu ugradio gotovo sve primjedbe zastupnika, tako je pristao i na isplatu novca ZET-u. Donio je gradonačelnik zaključak kojim Holdingu i ZET-u daje oko 998 tisuća kuna za izvanredan prijevoz, ali samo za dva dana. Zadržao je tom odlukom gradonačelnik trunku otpora, budući da je ZET tražio podmirenje troškova za tri dana. ZET potez gradonačelnika nije zasad želio komentirati, piše Večernji list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, ZET