A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/umirovljenici-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Isplata novčane pomoći umirovljenicima za prosinac i božićnice | Politika+
Zagreb

POMOĆ: Isplata novčane pomoći umirovljenicima za prosinac i božićnice

Pomoć umirovljenicima za mjesec prosinac 2011. i božićnica u iznosu od 100 kuna isplaćivat će se putem Hrvatske pošte 23. prosinca.

Piše: PolitikaPlus

 Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec prosinac 2011. i božićnica u iznosu od 100 kuna isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od petka, 23. prosinca, priopćeno je danas iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

 

Umirovljenici koji ih nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do četvrtka, 5. siječnja 2012. Sukladno novoj Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela zagrebačka Gradska skupština 12. srpnja ove godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

 

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. U prvoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kn mjesečno. U drugoj skupini su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200 kn mjesečno. U trećoj su skupini umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.500 kn mjesečno.

 

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, mjesečno, umirovljenici druge skupine na 300 kuna pomoći mjesečno, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno. Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec, podsjećaju iz Ureda.

 

Za dodatne informacije možete se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POMOĆ, GRAD ZAGREB, BOŽIĆNICA, UMIROVLJENICI