A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/POLICIJA.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uhićeno devetoro državljana Afganistana pri ilegalnom ulasku u Hrvatsku | Politika+
Hrvatska

ILEGALCI: Uhićeno devetoro državljana Afganistana pri ilegalnom ulasku u Hrvatsku

Policija je oko 3 sata noćas uhitila devetero državljana Afganistana u ilegalnom prelasku granice u blizini Tovarnika.

Piše: Politikaplus

 Vukovarsko-srijemska policija uhitila je devetero državljana Afganistana, koji su noćas oko 3 sata zatečeni sjeverno od mjesta Tovarnik, nakon što su nezakonito iz Srbije prešli u Hrvatsku.

 

Zbog nezakonitog prelaska državne granice doneseno je Rješenje o njihovu protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u Hevatskoj te je pokrenut postupak povratka u Srbiju.

 

Prema podatcima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, od početka godine do 20. studenoga u nezakonitom prelasku državne granice na području te policijske uprave zatačeno je i uhićeno ukupno 1.035 stranih državljana što predstavlja povećanje od čak 268 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je u nezakonitom prelasku granice uhićen 281 stranac.

 

Među uhićen stranim državljanima, najveći broj (656) imao je državljanstvo Afganistana, 201 Pakistana, te 31 Izraela (s područja palestinske samouprave).

 

Tijekom 2011. godine, u nezakonitom prelasku hrvatske državne granice na području PU vukovarsko-srijemske također su zatečeni i uhićeni i državljani Irana, Tunisa, Albanije, Kosova, Gruzije, Iraka, Maroka, Srbije, Makedonije, BiH, Turske, Libije, Sudana, Somalije, Francuske, Mianmara, Alžira, Moldove, Eritreije, Indije i Nepala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, hrvatska, granica, ilegalci