A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/sukobi.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Egipat: Najmanje sedam mrtvih u sukobu prosvjednika i policije | Politika+
Svijet

ŽESTOKI SUKOBI: Egipat: Najmanje sedam mrtvih u sukobu prosvjednika i policije

U Kairu su se sukobili nakon što su policajci počeli tjerati ljude koji su kampirali na glavnom trgu Tahrir nakon prosvjeda protiv vojne vladavine u petak. Prosvjednici su ih počeli gađati kamenjem i zapalili su jedno vozilo.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Najmanje sedam ljudi je smrtno stradalo u nedjelju u sukobima egipatskih snaga sigurnosti i prosvjednika na trgu Tahriru u središtu Kaira, kazali su medicinski izvori.

Među njima su najmanje četiri osobe poginule od vatrenog oružja, rekli su liječnici poljskih bolnica u središtu egipatske prijestolnice.

Tijekom dana i večeri vodili su se žestoki sukobi na trgu kao i na ulicama koje vode prema obližnjem ministarstvu unutarnjih poslova, prenosi AFP. Prosvjednici su bacali kamenje i molotovljeve koktele na policajce, koji su uzvraćali vatrenim oružjem i gumenim mecima.

"Nećemo otići" i "Narod želi pad vojnog režima", skandirali su prosvjednici.

Prosvjeduje se zbog sporih reforma i očitih pokušaja vojnih vlasti da zadrže nadzor nad budućom civilnom vladom. Prosvjednici zahtijevaju da vladajuće vojno vijeće priopći točan datum kad će civilnoj vladi prepustiti upravljanje zemljom.

Na istome trgu Tahriru početkom godine počeo je i prosvjed koji je doveo do pada tadašnjeg predsjednika Hosnija Mubaraka. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sukobi, policija, egipat, kairo