A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/James%20Murdoch_002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

James Murdoch ništa nije znao? | Politika+
Svijet

MEDIJSKI SKANDAL: James Murdoch ništa nije znao?

James Murdoch je negirao optužbe u parlamentarnom odboru, a krivnju je prebacio na bivše kolege.

FOTO: James Murdoch
Piše: PolitikaPlus/CNN

Sin medijskog mogula Ruperta Murdocha i šef News Internationala James Murdroch u četvrtak je bio saslušan u britanskom parlamentarnom odboru. Murdoch je odbacio optužbe da se njegova tvrtka ponašala kao mafijaška organizacija u slučaju skandala koji je nedavno procurio u javnost.

 

TOM WATSON: Vi ste prvi mafijaški šef u povijesti koji nije znao da sudjeluje u kriminalnim radnjama.

Naime, tabloid News of the World odgovoran je za prisluškivanje i krađu podataka s telefona gotovo pet tisuća ljudi- političara, članova kraljevske obitelji,slavnih osoba i poslovnih lidera. Poseban sudski spor vodi se s obitelji ubijene Milly Dowler čiji je mobitel također bio prisluškivan.

 

News International je zbog toga u srpnju ugasio poznati tabloid i odustao od preuzimanja poznatog britanskog nakladnika BSkyB, a Rupert Murdoch se javno ispričao svima koji su pogođeni teškim prijestupima u koje su bili umiješani novinari njegovog tabloida.

 

Murdoch je još jednom ponovio da nikada nije vidio e-mail "Za Nevillea" u kojem se jasno vidi da su za prisluškivanje odgovorni i mnogi drugi u redakciji

James Murdoch se u odboru branio tvrdnjama da nije ništa znao, a saborski zastupnik Tom Watson nije krio čuđenje.

-Vi ste prvi mafijaški šef u povijesti koji nije znao da sudjeluje u kriminalnim radnjama,  rekao je Watson. Murdoch je još jednom ponovio da nikada nije vidio e-mail "Za Nevillea" u kojem se jasno vidi da su za prisluškivanje odgovorni i mnogi drugi u redakciji,a ne samo novinar Clive Goodman i privatni detektiv Glenn Mulcaire koji su bili uhićeni već 2007.

 

Krivnju je potom prebacio na svoje bivše kolege- posljednjeg urednika ugašenog tabloida Colina Mylera i bivšeg šefa pravne službe tabloida Toma Cronea.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Mily dowler, tom watson, london