A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/anto-nobilo-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anto Nobilo: Stanje je zabrinjavajuće! Dva dana ne možemo do Boljkovca | Politika+
Crna kronika

ŠTRAJK GLAĐU?: Anto Nobilo: Stanje je zabrinjavajuće! Dva dana ne možemo do Boljkovca

MATIJA BOLJKOVAC: Rekao mi je da će odbijati hranu jer im ne vjeruje. PERAN: Nitko nije odbijao hranu.

Piše: Ilijana Grgić

Štrajka li Josip Boljkovac glađu? To za sada ne može potvrditi niti njegov sin Matija ali niti njegov odvjetnik Anto Nobilo. Nobilo nam je rekao kao u ova dva dana kako je Boljkovac uhapšen, s njim nisu mogli kontaktirati.

 

- Ja ga nikako ne mogu posjetiti. Njega stalno u vrijeme posjeta vode u Svetošimunsku bolnicu u vrijeme posjeta i vraćaju ga. Jučer je njegov sin čekao da ga posjeti, ali mu je to isto onemogućeno, kaže za PolitikuPlus Nobilo te dodaje da im nije jasno zašto ga stalno voze i odvoze iz bolnice

 

NOBILO: On je čovjek od 91 godine,  njemu je dijagnosticirano 12 bolesti, neke od njih zahtijevaju posebnu prehranu, a mi ne znamo kako bi mu i odgovarala zatvorska prehrana. Mi smo svu dokumentaciju dostavili sutkinji koju smo zamolili da je proslijedi upravitelju zatvora.

- Jer da ga tamo ostave, ja bih zatražio stalnu dozvolu da ga se može posjetiti u bolnici. Kakvo je stanje mog klijenta, to neću moći provjeriti još dva dana, jer preko vikenda nema posjeta. Moj klijent ostaje bez kontakata, kako sa svojim odvjetnikom tako i sa obitelji, napominje Nobilo, te dodaje da posjete određuje upravitelj zatvora, a one su od 9 do 14sati, i upravo u tom periodu njega vode u bolnicu.

 

- Njegov mi je sin rekao, da je on kad su ga odvodili rekao da će odbijati hranu 'jer im ne vjeruje', ističe Nobilo.

 

Na naš upit znači li to da se Boljkovac boji da bi ga neko otrovao, Nobilo odgovara:

 

- Ja vam to ne mogu reći jer nisam kontaktirao s njime, mi smo mislili još jučer s njime razgovarati i reći mu da mora imati povjerenje u sustav. On je čovjek od 91 godine, on jede posebnu hranu, njemu je dijagnosticirano 12 bolesti, neke od njih zahtijevaju posebnu prehranu, a mi ne znamo kako bi mu i odgovarala zatvorska prehrana. Mi smo svu dokumentaciju dostavili sutkinji koju smo zamolili da je proslijedi upravitelju zatvora. Ono što nas zabrinjava je onemogućavanje kontakta moga klijenta s mnom, ali i sa njegovim sinom, jer, kako sada stanje stoji, mi ćemo ga tek u ponedjeljak moći vidjeti, a to nas jako zabrinjava . 

>> Skandalozni medijski cirkus Karamarka i Bajića nad 90-godišnjim starcem

 

.......

 

.......

 


Peran: nitko nije odbijao hranu

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran poslijepodne je priopćio da niti jedan pritvorenik u zagrebačkom zatvoru unazad dva dana nije započeo sa odbijanjem zatvorske hrane. Prema njegovim riječima, Boljkovacje prebačen u bolnicu zbog zdravstvenog stanja i podmakle životne dobi.

Boljkovčev branitelj Anto Nobilo i sin Matija Boljkovac ranije su izvijestili da je 91-godišnji bivši ministar unutarnjih poslova od jučer do danas poslijepodne odbijao zatvorsku hranu prosvjedujući što mu obitelj ne može doći u posjet.

"Moj otac je od jučer odbijao zatvorsku hranu iz protesta što mu obitelj ne može doći u posjet... Ne radi se o štrajku glađu jer moj otac želi preživjeti, svjedočiti i govoriti istinu u postupku u kojem ga se tereti, ali prosvjeduje zbog toga što ne možemo doći do njega", rekao je Boljkovčev sin i izrazio zabrinutost za očevo zdravlje.

Odvjetnik kazao je kako je njegov branjenik danas poslijepodne počeo jesti te da je prevezen u zatvorsku bolnicu, a što je Hini ranije potvrdio i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran koji je rekao da je Boljkovac prebačen u bolnicu zbog zdravstvenog stanja i podmakle životne dobi.


 

 

 

  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zatvor, pritvor, ratni zločini, josip boljkovac, stipe mesić, Anto Nobilo