A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-boljkovac-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anto Nobilo: Josip Boljkovac odbija hranu jer nema povjerenja u sustav! | Politika+
Crna kronika

PROSVJED ILI STRAH?: Anto Nobilo: Josip Boljkovac odbija hranu jer nema povjerenja u sustav!

Josip Boljkovac odbija hranu jer kaže da nema povjerenja u sustav.

FOTO: Josip Boljkovac
Piše: PolitikaPlus/Dnevnik.hr

Informaciju je Dnevniku.hr potvrdio njegov odvjetnik Anto Nobilo. Podsjetimo, Josip Boljkovac, prvi ministar unutarnjih poslova i nekadašnjeg načelnika UDBA-e, uhićen je u srijedu u 7:00 sati u Vukovoj Gorici.

Boljkovac je uhićen pod sumnjom da je 1945. godine počinio ratni zločin u Dugoj Resi. Njegov odvjetnik Anto Nobilo izjavio je riječ o novom predmetu protiv Boljkovca te da se ne odnosi na ranije istrage za logor Dubovac u Karlovcu. 'Bitka za HDZ je počela', komentirao je odvjetnik Nobilo današnji čin uhićenja.

Oglasio se i bivši predsjednik Stjepan Mesić koji tvrdi da ovo nije iznenađenje jer je ministar unutarnjih poslova u više navrata davao izjave koje nisu ostavljale prostora sumnji u kojem će se smjeru kretati njegove aktivnositi.

Dodao je da ga je ta informacija ipak u neku ruku šokirala, jer pokazuje do koje su mjere spremne ići snage koje nameću obračun s antifašizma pod krinkom razjašnjavanja onoga što zovu komunističkim zločinima.

Premijerka Kosor nije željela komentirati uhićenje 91-godišnjeg Boljkovca, samo je naglasila kako ratni zločin nikada ne zastarijeva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anto nobilo, josip boljkovac