A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/doktor-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Umro pred zaključanim vratima Hitne pomoći na Krku | Politika+
Zdravlje

ZDRAVSTVO: Umro pred zaključanim vratima Hitne pomoći na Krku

Jedini tim liječnika Hitne na otoku bio je na terenu s drugim pacijentom, obiteljski liječnici en mogu u zgradu Hitne.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Poljičanin Kuzma Bajčić (70) od srčanog udara preminuo je u srijedu, na pločniku, pred zaključanim vratima Hitne pomoći na Krku. Nesretni čovjek doživio je srčani udar dok je jedini tim liječnika Hitne na otoku bio na terenu s drugim pacijentom!


Kako piše Večernji list, dok se obitelj nad umirućim čovjekom borila s informacijama o tome koga sljedećeg trebaju nazvati jer u Hitnoj nema nikoga, pred zgradu je izašao obiteljski liječnik iz Doma zdravlja dr. Nenad Mijić. Vidjevši što se događa, odmah je priskočio u pomoć i počeo oživljavati pacijenta. No ni on nije imao ključ da uđe u prostorije Hitne u kojoj se nalaze aparati i lijekovi za hitna stanja.


Riječ je o tome, objašnjava dr. Mijić, da je u lipnju, nakon Milinovićeve reforme, HMP izdvojen iz domova zdravlja pa obiteljski liječnici u tu ambulantu više nemaju pristupa. 
Iz Ministarstva zdravstva, kažu, jučer su zatražili da im se dostavi sva dokumentacija o slučaju smrti Poljičanina, a potom će odlučiti treba li na Krk slati inspekciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko milinović, hitna pomoć, zdravstvo