Zagreb

OPOVRGAVA TVRDNJE: Bandić: Besplatan prijevoz za Sve svete ne košta dva milijuna kuna

'Grad Zagreb platit će stvarne troškove, a očekujem da će taj trošak biti jako mali, skoro ništa.'

FOTO: Milan Bandić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je danas tvrdnje da će besplatne izvanredne linije ZET-ovih autobusa za zagrebačka groblja dan uoči i na blagdan Svih svetih koštati grad, odnosno građane oko dva milijuna kuna.

"Grad Zagreb platit će stvarne troškove, a očekujem da će taj trošak biti jako mali, skoro ništa", rekao je Bandić dodavši kako će reći koliki je kad dobije fakturu.

Na upit novinara da u Zagrebačkom holdingu kažu kako su im izvanredne linije dodatni troškovi, Bandić je odgovorio kako u holdingu ne kreiraju politiku nego provode politiku grada - oni vrše servis javnog prijevoza i zato ih plaćaju građani i grad Zagreb.

Rekao je da Grad Zagreb plaća ZET-u 550 milijuna kuna subvencije i participira u subvencijama za besplatan prijevoz za 250.000 raznih kategorija Zagrepčana. "Kako ću platiti za one kojima sto posto subvenciju već plaćamo. Kako ću platiti za ono što 550 milijuna kuna već plaćamo", upitao je.

Ustvrdio je kako su u Zagrebačkom holdingu htjeli da ljudi dva puta plate prijevoz. Pojasnio je da građani mjesečnu ili godišnju kartu kupuju za sve linije i sve zone ZET-a - nema izvanrednih i redovnih linija, jer su već jednom platili sve linije tom kartom koju su kupili.

"Ako netko plaća godišnju ili mjesečnu kartu, odnosno pokaz, naplaćivati ljudima posebno prijevoz, je ravno ludilu. To se nikad nije radilo, niti će se raditi dok sam ja gradonačelnik", rekao je Bandić.

Kazao je kako "ljudske bedastoče nemaju granica". "Trebalo bi Upravi Zagrebačkog holdinga i šefu podružnice ZET-a izmjeriti temperaturu, pod hitno. Ja ne razumijem što je ljudima, vjerojatno su taj dan imali temperaturu", rekao je Bandić.

Na pitanje novinara je li im to rekao, Bandić je odgovorio da govori javno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zet, zagreb, milan bandić