A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/Josip%20Boljkovac001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Politički zatvorenici o uhićenju Boljkovca: Pravda je dostižna | Politika+
Crna kronika

REAKCIJE: Politički zatvorenici o uhićenju Boljkovca: Pravda je dostižna

Vi ste ovim činom prvi u slobodnoj Hrvatskoj dokazali kako zločine jednog režima ne opravdavaju zločini drugog režima, da se žrtve ne poništavaju što nažalost nije jasno niti predsjednicima države", stoji u pismu upućenom ministru Karamarku.

FOTO: Josip Boljkovac
Piše: PolitikaPlus

Hrvatsko društvo političkih zatvorenika (HDPZ) pozdravilo je, u današnjem otvorenom pismu ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, uhićenje Josipa Boljkovca nazivajući taj čin prvim slučajem poziva na odgovornost zbog masovnih pogubljenja hrvatskih vojnika i civila nakon Drugog svjetskog rata.

"Vi ste ovim činom prvi u slobodnoj Hrvatskoj dokazali kako zločine jednog režima ne opravdavaju zločini drugog režima, da se žrtve ne poništavaju što nažalost nije jasno niti predsjednicima države", stoji u pismu.

Osim traganja za povijesnom istinom, ovim činom učinili ste više od bilo koga za nevine žrtve komunističkog režima koje zaslužuju naše sjećanje i poštovanje, zaključuje se u pismu HDPZ-a ministru Karamarku.

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma također je pozdravio današnje uhićenje Josipa Boljkovca izražavajući zadovoljstvo što se, kako ističu, ostvaruje predizborno obećanje predsjednika Republike Ive Josipovića o 'pravdi i pravednosti'.

Zadovoljni smo što se ostvaruje predizborno obećanje predsjednika Republike, Ive Josipovića, o 'pravdi i pravednosti', što znači da je pravda spora ali dostižna, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uhićenje, josip boljkovac, tomislav karamarko, ratni zločini