A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor: Ratni zločini ne zastarijevaju, uhićenje Boljkovca je stvar policije i DORH-a | Politika+
Crna kronika

RATNI ZLOČINI: Kosor: Ratni zločini ne zastarijevaju, uhićenje Boljkovca je stvar policije i DORH-a

"Karamarko bio Mesićev najbliži suradnik u kampanji i u njegovom mandatu pa me čudi način kako bivši predsjednik nastoji diskreditirati rad ministra, policije i DORH-a."

FOTO: jadranka Kosor
Piše: P/H

Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da ne može komentirati uhićenje Josipa Boljkovca jer se radi o slučaju za koji je mjerodavna policija i državno odvjetništvo te da rad tih institucija treba podržati.

"Karamarko bio Mesićev najbliži suradnik u kampanji i u njegovom mandatu pa me čudi način kako bivši predsjednik nastoji diskreditirati rad ministra, policije i DORH-a. Njihov rad treba podržavati bez obzira koliko nam se neki slučaj sviđao ili ne. Makar i u izbornoj kampanji."

Kazavši kako "ne može komentirati slučaj jer se radi o slučaju iz domene policije i DORH-a", naglasila je da se u Hrvatskoj, u posljednih 20 godina istražuju zločini koji ne zastarijevaju.

"To je ustavno određenje, a i kao država i vlada slijedimo rezoluciju europskog parlamenta iz 2009. o važnosti otkrivanja komunističkih zločina", rekla je premijerka Kosor nakon sastanka s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyjem Buzekom i dodala kako smo "svjesni činjenice da se o zločinima za vrijeme i poslije Drugog svjetskog rata prije samostalnosti Hrvatske nije smjelo govoriti".

KOMENTAR:  Skandalozni medijski cirkus Karamarka i Bajića nad 90-godišnjim starcem

Premijerka nije htjela komentirati ni izjavu bivšeg predsjednika Mesića koji je u povodu uhićenja Boljkovca ocijenio da se teško "oteti dojmu o – u najmanju ruku – dvojbenoj objektivnosti" ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka. Kosor je kazala kako treba podržati rad policije i DORH-a.

"Izjavu bivšeg predsjednika Mesića ne bih komentirala nego bih spomenula da je Karamarko bio njegov (Mesićev) najbliži suradnik u kampanji i u njegovom mandatu pa me čudi način kako bivši predsjednik nastoji diskreditirati rad ministra, policije i DORH-a. Njihov rad treba podržavati bez obzira koliko nam se neki slučaj sviđao ili ne. Makar i u izbornoj kampanji", istaknula je Kosor.

Josip Boljkovac uhićen je jutros u Karlovcu vezano uz istražne radnje ratnog zločina tijekom i nakon Drugog svjetskog rata.