A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/dugina%20boja.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagreb domaćin skupa najveće organizacije gejeva i lezbijki u Europi | Politika+
Zagreb

ILGA 2013.: Zagreb domaćin skupa najveće organizacije gejeva i lezbijki u Europi

Tijekom konferencije izabrani su članovi Izvršnog odbora, među kojima je i Sanja Juras.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagreb će biti domaćin godišnje konferencije ILGA Europe 2013., najveće i politički najutjecajnije LGBTI (lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne i interseksualne) organizacije u Europi, priopćile su danas Lezbijska udruga Kontra i Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, koji će biti organizatori te konferencije.

Zagreb je izabran kao grad domaćin na godišnoj konferenciji ILGA Europe koja se je održala od 27. do 30. listopada u Torinu, a na kojoj se okupilo preko 300 lezbijki, gejeva, biseksualnih, transeksualnih i interseksualnih aktivista, visokopozicionirani europski i talijanski političari te predstavnici drugih organizacija iz 43 zemlje.

Tema konferencije bila je "Ljudska prava i tradicionalne vrijednosti: sukob ili dijalog?", a kako ove godine ILGA Europe slavi 15. obljetnicu konferencija se osvrnula na povijest europskog LGBTI pokreta te na izazove koji predstoje.

Tijekom godišnje konferencije izabrani su novi članovi Izvršnog odbora ILGA Europe, među kojima je sada i koordinatorica Kontre Sanja Juras.

Na godišnjoj konferenciji usvojena je deklaracija o situaciji u Sjevernom Cipru koji je i dalje jedini teritorij u Europi gdje je obostrano voljan seksualni odnos između dvoje odraslih muškaraca i dalje kazneno djelo.

Ovogodišnja konferencija dobila je potporu predsjednika Italije Giorgia Napolitana te je bila pod pokroviteljstvom talijanskog Senata, Zastupničkog doma talijanskog parlamenta, ministra za jednake mogućnosti te općine Torino.

Iako je Italija jedna od država osnivačica Europske unije i Vijeća Europe, kada su u pitanju prava LGBTI osoba, ostaje jedna od najmanje razvijenih zemalja u Europi što pokazuje karta Europe koju je ILGA Europe izradila s obzirom na stanje legislative u državama, stoji u priopćenju Kontre i Iskoraka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, kontra, iskorak, lezbijke, gej