A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branimir-glavas-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

RUPA U ZAKONU Glavaš može postati i ministar pravosuđa! | Politika+
Crna kronika

APSURDI: RUPA U ZAKONU Glavaš može postati i ministar pravosuđa!

Ostaje samo pitanje prisege u Saboru, koju Glavaš neće moći dati.

Piše: PolitikaPlus/Slobodna Dalmacija

- Kao što nema zakonske prepreke da Branimir Glavaš bude nositelj naše izborne liste, tako nema ni prepreke da ga predložimo za ministra u nekoj budućoj Vladi, kaže Vladimir Šišljagić, predsjednik Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje i župan osječko-baranjski,  piše Slobodna Dalmacija.

- Ako Ustavni sud, rukovodeći se stvarnim činjeničnim stanjem i pozitivnim zakonskim propisima, poništi presudu Branimiru Glavašu, nema razloga da on, kao i svi drugi građani, ne bude kandidat za člana Vlade ili bilo koju drugu funkciju u zemlji - navodi Šišljagić, iako je i njemu jasno da je takva mogućnost samo teoretska.

No, i ugledni pravni stručnjaci, poput Krunislava Olujića, potvrđuju stav HDSSB-a,  da za njihov potez nema zakonskih prepreka.

- Nažalost, ne samo da Glavaš može biti nositelj liste, nego, prema važećim zakonima i propisima, može biti i kandidat na izborima i nesmetano izabran u Sabor, kaže Olujić. Ostaje samo pitanje prisege u Saboru, koju Glavaš neće moći dati, no Olujić navodi da je prisega samo deklarativne naravi forma te da Glavaš formalno-pravno činom konstituiranja Sabora postaje zastupnik, a HDSSB ni umjesto njega u Sabor vjerojatno stavili drugog s liste. A to bi mogao biti upravo njegov sin Filip Glavaš, veli Krunislav Olujić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladimir šišljagić, hdssb, branimir glavaš, krunislav olujić