A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/drazen-budisa-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Budiša: Jadranka Kosor u partiju je ušla kada sam ja zbog Hrvatske završio u zatvoru | Politika+
Hrvatska

ŽESTOKI ODGOVOR: Budiša: Jadranka Kosor u partiju je ušla kada sam ja zbog Hrvatske završio u zatvoru

Ako sam 2000. godine doveo bivše komuniste na vlast, za što me proziva bivši komunist Darko Milinović, onda sam još više zaslužan za to što sam tada skinuo s vlasti 40.000 bivših komunista

FOTO: Dražen Budiša
Piše: PolitikaPlus

- Ako sam 2000. godine doveo bivše komuniste  na vlast, za što me proziva bivši komunist i aktualni ministar zdrastva HDZ-a Darko Milinović, onda sam još više zaslužan za to što sam tada skinuo s vlasti 40.000 bivših komunista, koliko ih otprilike i danas ima u redovima HDZ-a. Ako sam doveo Ivicu Račana na vlast, onda je i Darko Milinović doveo Jadranku Kosor na vlast, koja je u partiju ušla baš one godine kad sam ja osuđen za kontrarevolucionarni napad na državno uređenje', rekao je Dražen Budiša, nositelj liste HSLS-a u IX. izbornoj jedinici, na tiskovnoj konferenciji u Zadru.

- Čovjek koji je pravomoćno osuđen i izdržava kaznu u zatvoru ne bi smio i trebao imati pravo aktivno sudjelovati u izbornom procesu, komentirao je Budiša odluku HDSSB-a da Branimir Glavaš, koji u Mostaru služi kaznu zbog ratnog zločina bude nositelj listi na predstojećim parlamentarnim izborima.

- Bez MMF-a možemo, a HSLS je jedina stranka koja je ostala pri tome da se državna uprava i samouprava moraju reducirati i županije ukinuti, iako su se ranije i druge oporbene stranke za to zalagale, podsjeća Budiša.

- Mi u tome ustrajavamo, jer ne može Hrvatska imati 20 županija, 126 gradova i 450 općina. Godišnje deset posto raste broj zaposlenih u svim županijama, Hrvatska mora biti podijeljena isključivo u jake regije - kaže Budiša, navodeći da bi tih pet regija bile Dalmacija, Slavonija, Središnja Hrvatska, Istra i Primorje, te Grad Zagreb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branimir glavaš, hsls, hdssb, dražen budiša